HCN Fiber Connected

Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η ΕΕ σχεδιάζει την επιβολή τελωνειακών δεσμών σε μικροδέματα από Shein και TEMU


Κοντά στην επιβολή τελωνειακών δεσμών βρίσκεται η ΕΕ, για τα προϊόντα που έρχονται από το Shein και το TΕMU.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ecofin θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μία απλή, προσωρινή λύση για την επιβολή τελωνειακών δασμών στα μικροδέματα αξίας κάτω των 150 ευρώ.

Το ακριβές ποσό δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, ωστόσο η Κομισιόν έχει εισηγηθεί επιβάρυνση 2 ευρώ ανά πακέτο.

Η πρόταση, που κατατέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβλέπει ότι η διαδικασία επιβολής δασμών θα πρέπει να συνοδεύεται από έξοδα διεκπεραίωσης για κάθε μικρό δέμα που εισέρχεται στην Ένωση.

Σήμερα, αυτά τα προϊόντα – κυρίως από πλατφόρμες όπως Shein και Temu- εισέρχονται στην ΕΕ χωρίς να επιβαρύνονται με δασμούς, γεγονός που δημιουργεί σοβαρές στρεβλώσεις στην αγορά και πιέσεις στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την κατάργηση αυτής της απαλλαγής το 2028, όμως η πίεση των κρατών-μελών οδήγησε σε επίσπευση.

Με βάση την πολιτική δέσμευση του Νοεμβρίου 2025, το νέο μέτρο θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή εντός του 2026, ως μεταβατικό στάδιο μέχρι την πλήρη κατάργηση του ορίου τελωνειακής απαλλαγής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια