Με στόχο μια Κατερίνη ελκυστική και ανταγωνιστική 365 ημέρες τον χρόνο, στον στρατηγικό σχεδιασμό για τη συστηματική εξωστρέφεια του προορισμού, μέσα από την παρουσία σε διεθνείς τουριστικές διοργανώσεις εντάσσεται η συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης, στη διεθνή τουριστική έκθεση TTG Travel Experience 2026, το τριήμερο 14 έως 16 Οκτωβρίου, στο Ρίμινι της Ιταλίας.
Τον Δήμο Κατερίνης εκπροσώπησε ο υπεύθυνος τουρισμού, Ευάγγελος Νικολαΐδης, στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας τουριστικής προβολής της Πιερίας με τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ).
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες επαγγελματικές συναντήσεις και επαφές με διεθνείς τουριστικούς πράκτορες (tour operators), αγοραστές τουριστικών προϊόντων (buyers), εκπροσώπους μέσων μαζικής ενημέρωσης και θεσμικούς φορείς. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο μοναδικός συνδυασμός του παραλιακού μετώπου της Πιερίας με τον παγκοσμίου φήμης Όλυμπο και τα Πιέρια Όρη, που συνδέει τη φύση με τον πολιτισμό και την τοπική γαστρονομία με τις αυθεντικές εμπειρίες.
Στο πλαίσιο των επαφών αναδείχθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης νέων τουριστικών πακέτων και συνεργασιών που μπορούν να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα πέρα από την περίοδο αιχμής, με έμφαση: Στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στον εναλλακτικό και θεματικό τουρισμό, στην ανάδειξη της ενιαίας ταυτότητας του προορισμού, στη διεθνή δικτύωση και στις νέες συνεργασίες, μέσα από την επαφή με επαγγελματίες της αγοράς, με στόχο τη δημιουργία νέων ευκαιριών για τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις.
TTG Travel Experience 2026: Ένα κορυφαίο διεθνές σημείο συνάντησης του τουρισμού
Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργάνωσης, η έκθεση φιλοξένησε:
2.800 εκθεσιακά brands, σε 28 εκθεσιακά περίπτερα και συνολική επιφάνεια περίπου 140.000 τετραγωνικών μέτρων.
Περισσότερους από 1.000 διεθνείς buyers, με εκπροσώπηση 75 χωρών.
Περίπου 15.000 επαγγελματικές συναντήσεις, γεγονός που δημιουργεί ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης νέων συνεργασιών.









0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!