ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ


Τη δυνατότητα άμεσης και υπεύθυνης ενημέρωσης από τον Δήμο Κατερίνης μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville, για όλα τα έκτακτα μέτρα στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς και της απευθείας λήψης επικαιροποιημένων ανακοινώσεων έχουν οι 2600 δημότες – χρήστες του πολύτιμου αυτού ηλεκτρονικού εργαλείου διάδρασης Δήμου-Δημότη.

Τουλάχιστον 33.244 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλον τον κόσμο από την πανδημία του Covid-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Σε μία αξιέπαινη κίνηση προχώρησε η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα της Τριτωνίας Αστριτσίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς θα ναυλώσει όχημα που θα μεταφέρει τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκου του χωριού που βρίσκονται σε καραντίνα του κορονοϊού.

Τη δυνατότητα να προμηθευτούν από σήμερα Δευτέρα, την Κάρτα του Αγρότη θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί. Όπως τόνισαν πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι όποιες τεχνικές δυσκολίες δημιουργήθηκαν από το κλείσιμο του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ελέγχου (ΟΣΔΕ) έχουν πλέον ξεπεραστεί.

Είναι κοντά δύο χρόνια στην Ελλάδα μια οικογένεια ταχυδακτυλουργών – ακροβατών από εκείνα τα μπουλούκια που περιέρχονται την χώρα δίνοντας παραστάσεις όπου βρουν. Αλλά “έπεσαν” στην εποχή του κορονοϊού, του πανικού και κυρίως της έλλειψης ψυχραιμίας. Όχι για όλους, βέβαια…

Έρευνα σχετικά με τη δημοφιλή πλατφόρμα Facebook και τον χρόνο που ξοδεύουν οι χρήστες σ’ αυτήν, έδωσε ενδιαφέροντα ευρήματα. Τα πορίσματα της ομάδας με επικεφαλής την Δρ. Julia Brailovskaia, δημοσιεύτηκαν στο Computers in Human Behavior.

Οι αρχές ολοκλήρωσαν τον εντοπισμό των πενήντα επιβατών του πλοίου, με το οποίο ταξίδεψε από Ουρανούπολη προς Δάφνη ο Αγιορείτης μοναχός που νόσησε από κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος Ορθοδοξίας, ο εντοπισμός των επιβατών έγινε μέσω των διαμονητηρίων. Το σύνολο των επιβατών τέθηκε σε καραντίνα.

Επιδότηση επιτοκίου των επιχειρηματικών δανείων για διάστημα τριών μηνών, ένταξη 900.000 επιχειρήσεων, δηλαδή σχεδόν του συνόλου όσων δραστηριοποιούνται στην χώρα, στα εθνικά μέτρα στήριξης, ενεργοποίηση κατά το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου της κρατικής ενίσχυσης στις μικρομεσαίες και δάνεια από το εγγυοδοτικό πρόγραμμα, περιλαμβάνει το πακέτο της νέας δέσμης μέτρων που ανακοινώνει σήμερα το οικονομικό επιτελείο. 

Στη σύλληψη του Ιρανού αυτοαποκαλούμενου «αναρχικού πρόσφυγα» που ζητούσε με αναρτήσεις του στα social media και ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου από το αναρχικό κίνημα να οπλίσει τους μετανάστες στον Εβρο γιατί «οι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες».

Η Omaira Gill που ζει χρόνια στην Ελλάδα και συνεργάζεται και με ξένα Μέσα όπως τον Guardian και τη Washington Post, έγραψε σήμερα στο τουίτερ της ότι τα ελληνικά κανάλια τείνουν να κόβουν με συνοπτικές διαδικασίες όποιους εργαζόμενους στο ΕΣΥ βγαίνουν να κάνουν σχόλιο και αρχίζουν να παραπονιούνται για τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία.

Στους 40 ανήλθαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας κατέληξε ένας 56χρονος άνδρας από την Καστοριά, ο οποίος νοσηλευόταν επί μια εβδομάδα διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Την έντονη αντίδραση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν οι κυβερνητικές αποφάσεις για την ενίσχυση της οικονομίας, καθώς, όπως επισημαίνουν, από την πρώτη στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι πρέπει να στηριχθούν οριζόντια όλοι οι κλάδοι της οικονομίας ενώ παράλληλα πρέπει να προστατευθούν οι εργαζόμενοι.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης αναγνωρίζει τις δυσκολίες που προκύπτουν από τον περιορισμό των πολιτών όλων των ηλικιών του Νομού εξαιτίας των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.