HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η αδιαφορία ξεπέρασε κάθε όριο!!! Οι εικόνες ντροπής συνεχίζουν να υπάρχουν!!!


Ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσε το δημοσίευμα του Kapa-News της 20ης Μαΐου με τίτλο: Εικόνες εγκατάλειψης σ’ ένα από τα πιο πολυσύχναστα δημόσια κτίρια της Πιερίας. ΝΤΡΟΠΗ!!!

Τόσο από την επίσημη πλευρά των εργαζομένων στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας όσο και από τους αναγνώστες μας ακούσαμε και διαβάσαμε πολλά σχόλια. Άλλα θετικά και άλλα αρνητικά.

Το Kapa-News πιστό πάντα στις δεσμεύσεις του συνέχισε το ρεπορτάζ και σήμερα σας παρουσιάζουμε το δεύτερο μέρος του, με καινούριες (σημερινές) φωτογραφίες από το κτίριο. Και αυτό το κάναμε, γιατί κάποιοι «αρμόδιοι» έσπευσαν να διαψεύσουν γελοιωδώς τις φωτογραφίες του δημοσιεύματος μας ως παλιές και μη αληθινές, και όλο το δημοσίευμα αλλά και την ιστοσελίδα μας ως «κίτρινη δημοσιογραφία». Τελικά είναι σύνηθες το γεγονός στην πόλη της Κατερίνης, όταν ένας δημοσιογράφος ή ένα μέσο «ενοχλεί» με την αλήθεια κάποιους, αυτός ή αυτό να βαφτίζεται ως «κακός δημοσιογράφος» ή «κίτρινος τύπος». Με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τον δημοσιογράφο ή το μέσο.

Βέβαια οι προαναφερθέντες «αρμόδιοι», ξέχασαν το γεγονός ότι το Δημόσιο αυτό κτίριο επισκέπτονται δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) πολίτες της Πιερίας καθημερινά, που μπορούν να επαληθεύσουν την εγκυρότητα των φωτογραφιών μας, αλλά και του ρεπορτάζ του Kapa-News.



Σε συνέχεια του ρεπορτάζ που σας υποσχεθήκαμε λοιπόν, για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης, αλλά και για λόγους δεοντολογίας, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς με την πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κυρία Ευτυχία Τσιάμη, ζητώντας της να μας προγραμματίσει ένα ραντεβού με όλο το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων με σκοπό να συζητήσουμε και να αναδείξουμε τα προβλήματα τους, και τις συνθήκες εργασίας τους σε σχέση με την κατάσταση του κτιρίου όπως την αποθανατίσαμε στις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε. Φανερά ενοχλημένη η εν λόγω κυρία από το δημοσίευμα μας, και μετά από μια μικρή κουβέντα που συνοδευόταν με περίεργους χαρακτηρισμούς, δεσμεύτηκε να απαντήσει στο αίτημα μας την επόμενη ημέρα. 



Έτσι και έγινε. Στην εκ νέου επικοινωνία που είχαμε την επόμενη ημέρα με την πρόεδρο κυρία Τσιάμη, μας ενημέρωσε ότι ο σύλλογος απαξιεί ν’ ασχοληθεί με το θέμα, και μας δήλωσε ότι τα όποια προβλήματα έχει προτιμάει να τα λύνει με την εργοδοσία απευθείας. Στην ερώτηση μας αν αυτή είναι η δική της προσωπική απάντηση ή μιλάει για όλους τους εργαζόμενους επίσημα, μας δήλωσε ότι αυτή ήταν η επίσημη στάση του Συλλόγου εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Της προτείναμε επίσης εάν δεν θέλει να κάνει προφορικά on camera κάποια επίσημη δήλωση να μας στείλει κάποιο δελτίο τύπου με την επίσημη θέση του συλλόγου. Πράγμα που αρνήθηκε και πάλι. Στην συνέχεια της επικοινωνίας μας αυτής, η κυρία Τσιάμη, θέλησε να μας παραδώσει και μαθήματα δημοσιογραφίας, αλλά αφού είδε ότι δεν είχε τις γνώσεις να το κάνει, άρχισε να μας επιτίθεται λεκτικά. Αλλά αυτό για εμάς, δεν έχει και τόση σημασία.

Εκείνο που μας κάνει εντύπωση είναι ότι μια αιρετή πρόεδρος ενός συλλόγου εργαζομένων αρνείται κατηγορηματικά να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ανθρώπων που εκπροσωπεί και που την εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους. Κάτι που πραγματικά το βλέπουμε πρώτη φορά μέχρι σήμερα. Και ίσως ν’ αποτελεί και παγκόσμια πρωτιά!!!

Πάντως αν δεν ενοχλούν τους ίδιους τους εργαζόμενους οι απαράδεκτες αυτές συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν καθημερινά, για να κάνουν κάτι να τι βελτιώσουν, ενοχλεί εμάς ως φορολογούμενους (για να μην πούμε υπερφορολογούμενους) πολίτες η εικόνα αυτή, για πολλούς και ευνόητους λόγους.

Και για να μην χαρακτηριστούμε ως εμπαθείς ή ότι εξυπηρετούμε συγκεκριμένους σκοπούς και συμφέροντα, δίνουμε μια μικρή περίοδο χάρητος μέχρι οι «αρμόδιοι» αναλάβουν να πράξουν τα δέοντα για την αποκατάσταση του Δημόσιου και πολυσύχναστου αυτού κτιρίου.

Ωστόσο το θέμα παραμένει στο οπτικό μας πεδίο και θα το παρακολουθούμε στενά, και φυσικά εννοείται θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη που προκύπτει.





Ρεπορτάζ:
Πέτρος Σταθακόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια