HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ξεκαθαρίζει το τοπίο στη Νότια Πιερία. Δημόπουλος, Γερολιόλιος, Κιάφας και Φαρμάκης «παίρνουν κεφάλι». Οι άλλοι ακόμη το παλεύουν. Οι διαπραγματεύσεις δίνουν και παίρνουν!

Καλημέρα μας!!! Όλα καλά; Χαίρομαι! Μ’ έχετε ζαλίσει να με ρωτάτε συνεχώς, τι γίνεται στη Νότια Πιερία και στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. Έκανα λοιπόν μια έρευνα και ορίστε τι βρήκα…

Θυμάστε πως ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος εκεί εεεε; Μέχρι και τον Δεκέμβριο είχαμε σχεδόν κάθε εβδομάδα και μια ανακοίνωση υποψήφιου Δημάρχου! Κάποια στιγμή μάλιστα, χάσαμε και τον λογαριασμό. Έντεκα(11) αν δεν κάνω λάθος, και ζωή να ‘χουν οι άνθρωποι, έφτασαν κάποια στιγμή να είναι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Πρωτοφανές θα μου πεις φαινόμενο. Δεν αντιλέγω… Όμως, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και αυτά ήθελαν τον χρόνο τους για να ωριμάσουν. Φτάνοντας λοιπόν σιγά-σιγά στην τελική ευθεία αρχίζει να «καθαρίζει η εικόνα» εκεί. Για να τα δούμε όμως ένα-ένα τα πράγματα με τη σειρά.

Δημόπουλος: Ακούω ότι το παλεύει γενικώς, αν και οι… «διαρροές» του ήταν πολλές. Βρίσκει όμως νέο αίμα, αλλά έχει και μια ποσότητα «πιστών» ακόμη. Δεν τίθεται ερώτημα λοιπόν του αν θα φτάσει λοιπόν με πλήρες ψηφοδέλτιο στις εκλογές. Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει ν’ αντιστρέψει το κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει για εκείνον (κυρίως στο Λιτόχωρο, αλλά και αλλού) ώστε να κάνει μια αξιοπρεπή παρουσία και να φτάσει στον δεύτερο γύρο. Εκεί φυσικά το «παιχνίδι» θα έχει άλλα δεδομένα. Πάντως ο ίδιος και η ομάδα του δουλεύουν αθόρυβα και έτσι δεν γνωρίζουμε πάρα πολλά. Βλέπουμε και το σύνηθες φαινόμενο του κλεισίματος λακκούβων και διεκπεραίωσης ρουσφετιών, που όπως και να το κάνουμε παίζει σημαντικό ρόλο στο κυνήγι των ψήφων. Έχει το μαχαίρι, έχει και το καρπούζι και κάνει το παιχνίδι του ο άνθρωπος και καλά κάνει εδώ που τα λέμε.

Γερολιόλιος: Το καλοκαίρι με την ανακοίνωση του προγράμματός του έκανε μια δυναμική κίνηση, μετά φυσικά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητά του πέρυσι τον Φλεβάρη. Κατάμεστο το μικρό θέατρο στο Λιτόχωρο. Έκλεψε τις εντυπώσεις τότε. Μάλιστα κάποιες μετρήσεις τον ήθελαν σε απόσταση αναπνοής από τον Δημόπουλο. Ωστόσο τους τελευταίου μήνες, ίσως και λόγω της κακής επικοινωνιακής πολιτικής που ακολουθεί με τα τοπικά ΜΜΕ, έχει «καθίσει» λίγο ο κουρνιαχτός που είχε σηκώσει το καλοκαίρι. Να κουράστηκε επειδή ξεκίνησε νωρίς; Να ετοιμάζει κάτι δυνατό για να κάνει «ΜΠΑΜ»; Δεν ξέρω… Περιμένουμε να ξαναβάλει όμως μπροστά τις μηχανές του. Και αυτός «αθόρυβος» στην δουλειά του. Παραμένει δυνατός παίκτης στην εκλογική σκακιέρα και υπολογίσιμη δύναμη. Δυνατό φαβορί για 2η Κυριακή. Σύντομα μάλλον θα περιμένουμε να δούμε πράγματα από τον Βαγγέλη.

Κιάφας: Μια υποψηφιότητα που στην αρχή ακούστηκε με πολύ επιφυλακτικότητα, αν και ο ίδιος είχε δηλώσει πολύ καιρό πριν την επιθυμία του. Έχει ξανασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση παλαιότερα και άρα έχει την εμπειρία. Ο Πέτρος ο Κιάφας σήμερα εξελίσσεται σε δυνατό παίκτη αφού τον βλέπουμε σχεδόν καθημερινά να κινείται μόνος ή με τους ανθρώπους του (και έχει πολύ καλό επιτελείο μαθαίνω) σε όλο τον Δήμο. Σίγουρα θα τερματίσει στις εκλογές αφού το ψηφοδέλτιο του είναι σχεδόν έτοιμο απ’ ότι ακούω. Τώρα αν ρωτάτε τι ελπίδες έχει για την δεύτερη Κυριακή, απ’ ότι φαίνεται έχει και εκείνος σοβαρές πιθανότητες. Το επικοινωνιακό του να διορθώσει λίγο και την εικόνα του προς τα έξω. Και απ’ αυτόν περιμένουμε να δούμε πράγματα στο άμεσο μέλλον.

Φαρμάκης: Γνωστός και μη εξαιρετέος ο κ. Στέργιος Φαρμάκης, πρώην διοικητής του Νοσοκομείου. Ασχολείται με τα κοινά πολλά χρόνια και σύζυγος της νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Ευαγγελίας Μόχλα. Κεντροαριστερές πολιτικές καταβολές, και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, αφού έχει ενσωματώσει και στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα τον κ. Άρη Ρεμπατσιό που σήμερα βρίσκεται επίσης στην αντιπολίτευση του Δήμου Δίου-Ολύμπου ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής με την παράταξη «Αλλαγή Πορείας». Ο κ. Φαρμάκης έχει λίγο καλύτερη επικοινωνία με τα τοπικά ΜΜΕ, αφού ανακοινώνει δημόσια τακτικά υποψήφιους. Και αυτός βρίσκεται κοντά στην τετράδα διεκδίκησης του Δήμου. Πόσο κοντά; Θα δούμε λίαν συντόμως…

Μυλωνέρος: Καμία πληροφόρηση, καμία εικόνα. Εδώ έχουμε χάσει επαφή σχεδόν από την αρχή, για να μην πούμε ότι δεν είχαμε ποτέ. Φήμες τον θέλουν να ενσωματώνεται στο τέλος. Θα δούμε…

Να σημειωθεί εδώ ότι από τους 5 παραπάνω προαναφερθέντες ΜΟΝΟ ο κ. Γερολιόλιος έκανε επίσημη παρουσίαση του προγράμματός του. Για τους υπόλοιπους 3 ακόμη δεν έχουμε εικόνα των προγραμμάτων τους για τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, οπότε θα περιμένουμε μέχρι να τα δούμε και αυτά.

Τώρα σε ότι αφορά όλους τους υπόλοιπους διεκδικητές του Δήμου(6 ή 7 αν δεν κάνουμε λάθος) φαίνεται πως ακόμη ή προσπαθούν (διερευνούν) αν υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ολοκληρωμένου ψηφοδελτίου ή διαπραγματεύονται για μια θέση με τους δυνατούς. Το σίγουρο πάντως είναι ότι πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και στο τέλος φαίνεται να μένουν οι δυνατοί.

Ο εκλογικός αγώνας θα είναι δύσκολος και σίγουρα θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Σημασία όμως έχει η επόμενη διοίκηση που θα εκλέξουν οι δημότες να είναι η καλύτερη για τον ευλογημένο τόπο του Δήμου Δίου-Ολύμπου.


Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:

Χωράνε και Θάνος και Σερίφης και Τζήκας και Αποστόλης Ίτσιος και Βαγγέλαρος και Νόπη και Κατανάς στον έναν σταυρό εκτός Κατερίνης; Για ποιον κτυπάει η καμπάνα; Γιατί πάλι εγώ νομίζω πως προς το παρόν μόνο ο Βαγγέλαρος ξέρει τι συμβαίνει; Τι θα αλλάξει με την εμφάνιση Κώστα Καραφουλίδη και Μιράντας Παπά;

Πλήρης επιβεβαίωση του Kapa News! Σφραγίστηκε και επίσημα η συνεργασία Σάββα Χιονίδη - Έφης Μπάσδρα! Όπως πρώτοι σας αποκαλύψαμε πριν 40 μέρες, ο Θόδωρος Σιαμάγκας θα είναι υποψήφιος με τον Σάββα Χιονίδη! Τώρα σταμάτησε την κριτική του για τον Σάββα και τα βρίσκει όλα καλά! Έχει ελπίδες εκλογής; Πλήγμα για Κουκοδήμο. Πως θα απαντήσει;

Ένα μάθημα πολιτικής από τον Ηλία Παπανικολάου από το παρελθόν (18-10-2013)… για το πολιτικό μέλλον της χώρας… ότι «Οι πραγματικοί αγώνες τώρα αρχίζουν»

Ο Νίκος ο Μακρίδης υλοποιεί τις εντολές του image maker (;) και ξεκινά τα βίντεο προς τον λαό του. Μπράβο τον μάγκα τον Χιονίδη που έκανε τον Νίκο λέει "πέσαμε έξω". Νίκος πριν 4 χρόνια για τον κλόουν: "Απευθείας ανάθεση του Δήμου χωρίς διαγωνισμό". (Νίκο αν ξαναπέσεις έξω, τι θα γίνει;)

Επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στον Δήμο Κατερίνης από τον Ευγένιο Παπαδόπουλο και την ομάδα του. Έγιναν 7 οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κατερίνης!

Σταράτες κουβέντες Απ. Τζιτζικώστα για Σ. Μαυρίδου: «Να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη μου για όλο αυτό το χρονικό διάστημα που κράτησε το τιμόνι άξια στην Πιερία» Τι δεν καταλαβαίνεις;


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια