HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η μεγάλη ανατροπή του Κορινού για τον Λιακόπουλο! Κατά 95% έξω η Μαριάννα Παπαποστόλου! Μέσα η Ουρανία Παπαγεωργίου! Τι λέει ο εκλογικός νόμος και τι φαίνεται πως οδηγεί σε ήττα τη Μαριάννα (που χθες ανακοίνωσε ότι στηρίζει Κουκοδήμο)

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά τα καλά και καλό μήνα! Τι μου κάνετε; Ξέρω, ξέρω... περιμένετε και εσείς να τελειώσει αυτή η προεκλογική περίοδος, για να ησυχάσετε... 

Την Πέμπτη ο Θανάσης ο Λιακόπουλος έβγαλε μία ανακοίνωση που συζητήθηκε πολύ. Αντίθετα από τον Γιώργο τον Νταντάμη που ανακοίνωσε στους ψηφοφόρους του ότι στηρίζει ανοικτά Κουκοδήμο, ο Θανάσης είπε στους δικούς του ψηφοφόρους να κάνουν ότι θέλουν στις εκλογές, αποφεύγοντας να τους καθοδηγήσει. Παρ' όλη την προσεκτική διατύπωση που άφηνε σε όλους το πεδίο να πράξουν αυτό που θέλουν, ακολούθησε ένας μικρός αριθμός υποψηφίων του Θανάση που ήθελαν οπωσδήποτε να βγάλουν δήλωση στήριξης προς τον Κώστα τον Κουκοδήμο. Δείτε εδώ το σχετικό κείμενο: https://www.kapa-news.gr/2019/05/blog-post_284.html 

Σε αυτούς που έβγαλαν ανακοίνωση προστέθηκε την Παρασκευή και η Μαριάννα η Παπαποστόλου από τον Κορινό. Η Μαριάννα όμως δεν είναι μία απλή υποψήφια, αλλά αυτή που θεωρούνταν το φαβορί για την έδρα του Λιακόπουλου στην εκλογική περιφέρεια Κορινού! Έτσι με τη Μαριάννα να ανακοινώνει Κουκοδήμο, πχ ο φίλος μου ο Αποστόλης ο Λάγιος βιάστηκε να ανακοινώσει πως ο Κουκοδήμος κερδίζει μία έδρα, παίρνοντας την έδρα του Λιακόπουλου. Δες εδώ: http://pieriki.blogspot.com/2019/05/blog-post_6538.html

Εγώ εδώ και αρκετές ημέρες έψαχνα τα αποτελέσματα των σταυρών των υποψηφίων, που έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ. Κατάφερα να βρω ένα μεγάλο μέρος τους και σήμερα μπορώ να σας ενημερώσω ότι για τον Λιακόπουλο στον Κορινό η κατάσταση είναι η εξής:

- Η Μαριάννα ήταν όντως το πρώτο όνομα του Λιακόπουλου στην εκλογική περιφέρεια του Κορινού
- Όμως τα αποτελέσματα βγαίνουν με τις ψήφους από ΟΛΟΝ τον Δήμο!
- Εκεί στην ίδια εκλογική περιφέρεια ήταν υποψήφια και η Ουρανία Παπαγεωργίου, η κόρη του πολύ αγαπητού παπά από τα Καταλώνια, με το σύζυγό της να κατάγεται από τον Κάτω Αγιάννη
- Έτσι λοιπόν, με καταμετρημένους τους σταυρούς σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός από 6 (έχει μετρηθεί όλος ο Κορινός, δεν βρήκα στοιχεία για τα τμήματα: 107ο Κεραμίδι, 115ο Κατερίνη, 153ο Κατερίνη, 166ο Κατερίνη, 175ο Νεοκαισάρεια και 216ο Άγιος Δημήτριος), η εικόνα είναι η εξής:

Δημοτική Περιφέρεια Ελαφίνας
Παπαγεωργίου 57
Παπαποστόλου 1

Δημοτική Περιφέρεια Κατερίνης
Παπαγεωργίου 189
Παπαποστόλου 73

Δημοτική Περιφέρεια Κορινού
Παπαγεωργίου 55
Παπαποστόλου 177

Δημοτική Περιφέρεια Παραλίας
Παπαγεωργίου 0
Παπαποστόλου 2

Δημοτική Περιφέρεια Πέτρας
Παπαγεωργίου 2
Παπαποστόλου 2

Δημοτική Περιφέρεια Πιερίων
Παπαγεωργίου 3
Παπαποστόλου 1

Σύνολο (εκτός των 6 τμημάτων)
Παπαγεωργίου 306
Παπαποστόλου 256


Μπορεί να έχω μετρήσει λάθος κανέναν σταυρό, αλλά νομίζω πως αυτή είναι η κατάσταση. Λογικά στον Άγιο Δημήτριο και οι 2 θα έχουν πάρει από 0 ως 1 σταυρούς, αφού πάτωσε γενικά εκεί ο Λιακόπουλος και μένουν άλλα 5 τμήματα. 

Άρα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (που όμως δεν αποκλείεται, μέχρι τα επίσημα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου) η Μαριάνα χάνει την έδρα και την κερδίζει η Ουρανία, η οποία αν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα, θα είναι δημοτική σύμβουλος Κορινού.

Τι φαίνεται πως οδηγεί σε ήττα τη Μαριάννα

Η εικόνα που υπήρχε έξω στην πιάτσα ήταν πως η Μαριάννα κερδίζει την έδρα, γιατί ήταν πρώτη στον Κορινό από όλους τους υποψηφίους του Λιακόπουλου. Όμως ο νόμος λέει πως μετριούνται οι σταυροί από όλα τα εκλογικά τμήματα του δήμου και εκεί φαίνεται να γίνεται η ανατροπή.

Αν μετρήσετε τη σούμα που έχω κάνει παραπάνω, θα δείτε πως μέχρι τώρα (είπαμε, λείπουν 6 τμήματα και όλα μπορούν να αλλάξουν) η Μαριάννα και η Ουρανία παίρνουν πολύ λίγους σταυρούς σε Παραλία, Πέτρα και Πιέρια. Στον Κορινό η Μαριάννα φεύγει μπροστά, στην Κατερίνη η Ουρανία κλείνει τη διαφορά, χωρίς όμως να την καλύπτει. Άρα με την Κατερίνη ενσωματωμένη, πάλι η Μαριάννα παίρνει την έδρα.

Και πάμε στην Ελαφίνα... από αυτά που μου λένε, η Ουρανία έχει τον πατέρα της αγαπητό παπά στα Καταλώνια και η Μαριάννα έχει τον πεθερό της από την Εξοχή. Το αποτέλεσμα; Ουρανία 57, Μαριάννα 1. Άρα η έδρα στον Κορινό κρίθηκε από τους σταυρούς της... Ελαφίνας! 

Επαναλαμβάνω πως όλα τα παραπάνω είναι η ανεπίσημη καταμέτρηση που έχει γίνει για το συγκεκριμένο θέμα και περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου, ίσως και σήμερα. Όλα μπορούν να αλλάξουν.

Πάντως προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται η χαρά του στρατοπέδου Κουκοδήμου για την ανακοίνωση της Μαριάννας Παπαποστόλου. Αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια