HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απλήρωτες υπηρεσίες με πρόφαση το προσφυγικό καταγγέλλουν οι στρατιωτικοί σε όλη την Βόρεια Ελλάδα

Αποδεικνύεται τελικά ότι το προσφυγικό πρόβλημα για το οποίο γίνεται τόσος πολύς λόγος και χύνεται τόση πολύ μελάνι τελευταία, είναι μεγαλύτερο απ’ ότι φαίνεται, και αυτό το επιβεβαιώνουν οι καθημερινές μαρτυρίες και καταγγελίες στρατιωτικών στελεχών που γίνονται πλέον δημόσια.

Συγκεκριμένα, τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και ηλεκτρονικά ΜΜΕ του κλάδου αναφέρονται περιστατικά όπου στελέχη αλλά και έφεδροι του στρατού, καλούνται τον τελευταίο καιρό εκτάκτως να κάνουν 24ωρες απλήρωτες υπηρεσίες στον Έβρο

Δεν φτάνει που τους πετάνε το κοκκαλάκι τα €120 (€105 καθαρά) ως δώρο Χριστουγέννων, σφυρίζοντας αδιάφορα για τις τζάμπα υπηρεσίες που κάνουν τα τελευταία δυο χρόνια, τώρα έρχονται να προσθέσουν και έξτρα -απλήρωτες- υπηρεσίες με αφορμή το προσφυγικό.

Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική, γιατί δείχνει ότι η δήθεν προετοιμασία για τη φρούρηση του Έβρου ήταν καθαρά επικοινωνιακό πυροτέχνημα.


Υπάρχουν μαρτυρίες μάλιστα συζύγων στρατιωτικών που αναφέρουν ότι καλούνται οι άντρες του στρατιωτικοί στον Έβρο αφήνοντας τις οικογένειές του Χριστουγεννιάτικα, για να κάνουν 24ωρες υπηρεσίες πέραν αυτών που οφείλουν όπως κάθε μήνα, και φυσικά χωρίς να τις πληρωθούν.

Εν τω μεταξύ οι αποστολές αυτές που γίνονται όλο και πιο τακτικά τον τελευταίο καιρό όπως προαναφέραμε σύμφωνα πάντα με τις διαταγές, είναι για να μεταβούν στον Έβρο ώστε να ενισχύσουν και να συνεισφέρουν στην εκτέλεση 8ωρων υπηρεσιών φύλαξης με το μικτό όργανο ελέγχου συνόρων. Στην πραγματικότητα όμως ενισχύουν την φύλαξη με περιπολίες στα σύνορα, αφού το μεταναστευτικό πρόβλημα γίνεται καθημερινά όλο και μεγαλύτερο και η κυβέρνηση δυσκολεύεται να το διαχειριστεί πλέον αποτελεσματικά.

Υπεύθυνοι για όλη την προαναφερθείσα κατάσταση, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί είναι, ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο εθνικός συντονιστής του προσφυγικού κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι από στρατιωτικούς σχηματισμούς στο εσωτερικό της χώρας όπως για παράδειγμα Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες (βλέπε Λιτόχωρο κ.λ.π.), ή από μείζονες σχηματισμούς της Κεντρικής και της Δυτικής Ελλάδος, με διαδικασίες εξπρές, όπως γίνεται συνήθως σε καιρό πολέμου δηλαδή, φεύγουν γκρουπ 30-40 ανδρών εβδομαδιαίως, και για 5-6 μέρες για Σουφλί, Τυχερό, Λαγό, Ορεστιάδα κ.λ.π.

Κάτι παρόμοιο όμως συμβαίνει και με την Αστυνομία, με την διαφορά ότι οι αστυνομικοί διαμένουν σε ξενοδοχεία με πλήρη διατροφή και γενναία αποζημίωση, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των στρατιωτικών, ενώ εκείνοι αποζημιώνονται με 29 ευρώ ΜΟΝΟ την ημέρα για τις υπηρεσίες τους.


Όλα αυτά επαναλαμβάνουμε γίνονται με μια απλή προφορική διαταγή που δίνεται μάλιστα μόλις 24 ώρες πριν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι στρατιωτικοί ούτε καν να προετοιμαστούν. Σκεφτείτε δηλαδή σε μια οικογένεια ενός στελέχους του Στρατού, αυτές τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, να προετοιμάζονται να τις γιορτάσουν όλοι μαζί σαν οικογένεια ως είθισται, και ξαφνικά να έρχεται κάποια «ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ» που να λέει ότι ο πατέρας φεύγει στα σύνορα για περιπολίες.

Με βάση λοιπόν τα προαναφερόμενα αλλά και τις μαρτυρίες των στρατιωτικών που πλημμυρίζουν τις τελευταίες ημέρες το διαδίκτυο, φαίνεται ότι το προσφυγικό εξελίσσεται σε πολύ σοβαρό και δύσκολο πρόβλημα, και ότι υπάρχει αδυναμία και έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Από την άλλη πάλι οι εισροές των λαθρομεταναστών έχουν αυξηθεί υπερβολικά τόσο σε συχνότητα όσο και σε αριθμό καθημερινά, με αποτέλεσμα τα αριθμητικά μεγέθη να μην είναι πλέον εύκολο να τα διαχειριστούν. Αν τώρα πάνω σ’ αυτό προστεθούν και οι τουρκικές έντονες και σοβαρές προκλήσεις της Τουρκίας προς την χώρα μας, τότε η κατάσταση είναι δραματική για την Ελλάδα, και το άμεσο μέλλον αβέβαιο.

Όσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν φαίνεται να έχει διάθεση να εμπλακεί και να βοηθήσει ένα μέλος της. Το σίγουρο είναι ένα… Αναμένονται εξελίξεις στο πολύ άμεσο μέλλον στη χώρα μας.


Διαβάστε ακόμη:

To «στοιχειωμένο» λεωφορείο του ΚΤΕΛ πρωταγωνίστησε πριν 4 χρόνια σε άλλο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα

Ο Παντελής (Vatoum) ξαναχτύπησε!!! Αστείρευτη πηγή φαντασίας και δημιουργικότητας αυτό το παιδί!!! (βίντεο)

Φιλανθρωπική εκδήλωση του Θανάση Λιακόπουλου με τον συνδυασμό του "Όλοι μαζί μπορούμε" για τον «Βενιαμίν»

Κούμαρα Ολύμπου ένας Χριστουγεννιάτικος καρπός
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια