HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η «Ευρώπη των Λαών» και η ημερομηνία λήξης της… Το κορονο-ομόλογο που «ξεβράκωσε» την Ε.Ε.

Μετά απ’ όλα όσα έγιναν στην τελευταία σύσκεψη των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης την τελευταία εβδομάδα, και είδαν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως η Ευρώπη (ή η Γερμανική Ευρώπη όπως σε πολλούς αρέσει να την αποκαλούν) δείχνει κατώτερη των περιστάσεων, αφού αδυνατεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου φαινομένου (ή απειλής) του Κορωνοϊού.

Για άλλη μια φορά, η σκληρή στάση της Γερμανίας δένει τα χέρια των υπόλοιπων ηγετών. Περνάμε άλλο ένα 2010, μόνο που αυτή την φορά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από εκείνη του 2010. Επίσης, αυτή την φορά δεν είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες το εξιλαστήριο θύμα πάνω στο οποί μπορούν να ρίξουν το φταίξιμο. Βλέπετε τότε, (το 2010 δηλαδή) οι «τεμπέληδες» και «σπάταλοι Έλληνες που ζούσαν εις βάρος των υπόλοιπων ευρωπαίων, ήταν μια καλή και εύπεπτη δικαιολογία για την Γερμανία να βγάλει λεφτά εις βάρος της Ελλάδας.

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Σήμερα, ο κορωνοϊός, βάζει σε τεστ όλο το τραπεζικό σύστημα στο οποίο έχει παραδώσει εδώ και χρόνια το τιμόνι η Ευρώπη. Φαίνεται πως στο δίλλημα μεταξύ της ανθρώπινης ζωής και των πλεονασμάτων (του χρήματος δηλαδή) η απάντηση (ή επιλογή) που επιλέγουν οι περισσότεροι είναι το δεύτερο. Γιατί κακά τα ψέματα. Χωρίς ανθρώπους, δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν υπάρχει κατανάλωση, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Παρ’ όλα αυτά η Γερμανία αρνείται πεισματικά να εκδωθεί από την Ε.Ε. το «Κορωνομόλογο». Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν θα έχει κέρδος για εκείνη. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Τώρα όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται ως δικαιολογίες, ότι δηλ. η έκδοση ενός τέτοιου «εργαλείου» θα παραβίαζε τα συμφωνηθέντα στην Ντοβίλ τα οποία πάντα η Γερμανία ακολούθησε απαρέγκλιτα και ότι θα εξίσωνε κατά κάποιο τρόπο τη γερμανική οικονομία με αυτές των ασθενέστερων μελών της Ένωσης, είναι φληναφήματα και πομφόλυγες.

Η αλήθεια (που όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι και αναλυτές παραδέχονται πλέον φανερά) είναι ότι οι οικονομικές συνέπειες του κοροναϊού δεν θα είναι για όλους οι ίδιες, και αυτό το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους η Καγκελάριος. Ουσιαστικά, η Γερμανία αρνείται να επωμιστεί η χώρα της το βάρος π.χ της ήδη κατεστραμμένης από την πανδημία ιταλικής οικονομίας ή της αντίστοιχα πληττόμενης ισπανικής.

Προφανώς και η Γερμανία δεν χρειάζεται την έκδοση ενός τέτοιου ομολόγου. Γι’ αυτό και η Καγκελάριος παραπέμπει τις χώρες στον ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και στους λοιπούς θεσμούς.

Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνει και δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη της, είναι η Θεωρία του Ντόμινο στην ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία εάν συμβεί (που θα συμβεί), θα έχει δυσμενείς συνέπειες για καθένα από τα – είτε ισχυρά είτε ανίσχυρα – οικονομικά κράτη-μέλη.

Αυτό θα είναι και το τέλος της Ε.Ε. Ή τουλάχιστον η αρχή του τέλους της. Διότι θα σου πει ο Ιταλός, ο Ισπανός, ο Γάλλος κ.λ.π. (όπως είπε ήδη ο Άγγλος) «Τι την θέλω την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς αλληλεγγύη και βοήθεια; Ποιος ο λόγος να είμαι μέλος μια τέτοιας συμμαχίας η οποία δεν με υπολογίζει και μ’ απαξιώνει; Μόνο για να με… «αρμέγεις;» Η Γερμανική ηγεμονία πλησιάσει στο τέλος της και μαζί μ’ αυτήν και ολόκληρη η Ε.Ε. Δυστυχώς το όραμα των ηγετών της ΕΟΚ που ονειρεύονταν μια Ευρώπη δυνατή και ενωμένη, δεν θα δει ποτέ σάρκα και οστά.

Το χειρότερο απ’ όλο αυτό το σενάριο είναι ότι δυστυχώς όλο αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Μόλις περάσει η «μπόρα» του κορωνοϊού, θ’ αρχίσουν και οι πρώτες κραυγές αντιρρήσεων για τον ρόλο της Ε.Ε.

Οι ευρωσκεπτικιστές το βλέπουν ήδη το έργο, και τους τίτλους τέλους της Ε.Ε. Οι ευρωλάγνοι, χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να το δουν να εξελίσσεται στο άμεσο μέλλον…


Διαβάστε ακόμη:

Η βλακεία της αγέλης… (βίντεο) 

Πάμε για δικτατορία του κορονοϊάτου;

Η συνταγματικότητα των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η άλλη άποψη του καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια