Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η βλακεία της αγέλης… (βίντεο)

Από εχθές που ξεκίνησε η ισχύς ενός νέου μέτρου των τραπεζών στο πλαίσιο της πρόληψης εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπου κινείται πλέον και ολόκληρη η υφήλιος, άρχισαν και τα σενάρια της συνομωσίας από τους λάτρεις και πρωταθλητές του είδους…

Και «Να εγώ σας τα έλεγα…Έρχεται κάπιταλ κοντρολ», και «βγάλτε τα χρήματά σας ΤΩΡΑ γιατί αύριο δεν θα μπορείτε..» και πολλά άλλα τέτοια ευτράπελα… Παιδιά, ησυχάστε, ηρεμήστε και πάρτε βαθιές ανάσες, γιατί και η ανοησία έχει όρια επιτέλους!!!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τι έλεγε η είδηση αυτή για τις τράπεζες;

«Δεν θα προσέρχεται στο γκισέ όποιος επιθυμεί ανάληψη μετρητών έως 400 ευρώ και κατάθεση έως 1000 ευρώ. Δεν θα δέχονται τα γκισέ πληρωμές λογαριασμών κοινής ωφέλειας. Διαδικτυακά και στα ΑΤΜs οι ενημερώσεις βιβλιαρίων.»

Δείτε το παρακάτω βίντεο όμως που έχει πιο λεπτομερή αναφορά στην είδηση:


Εντάξει; Τ’ ακούσατε; Το καταλάβατε; Ωραία!!! Και τώρα να ρωτήσω εγώ με τη σειρά μου. Σε ποιο σημείο ακούστηκε η φράση “capital control”; Που ακριβώς υπήρξε ασαφήνεια  και σας έδωσε λάθος μήνυμα;

Θα πάω όμως κι ένα βήμα παρακάτω… Αλήθεια, έχετε βρεθεί ποτέ σε τράπεζα στις αρχές του μήνα όπου πληρώνονται οι συντάξεις; Αν ναι, τότε ξέρετε το αδιαχώρητο που δημιουργείται κάθε μήνα αυτές τις μέρες που πλερώνονται οι συντάξεις από τους ηλικιωμένους… Αν όχι, σας προτρέπω την επόμενη φορά που θα σας δοθεί η ευκαιρία, να κάνετε αυτή την επίσκεψη, αλλά από πολύ νωρίς.. Από τις 6:00 - 6:30 το πρωί, και τότε θα καταλάβετε τι εννοώ.

Αν πάλι δεν με πιστεύετε, ρωτήστε έναν τραπεζικό υπάλληλο να σας πει την εμπειρία του στο θέμα.
Κάνουμε λοιπόν, όλον αυτό τον κόπο, την προσπάθεια να μείνουμε σπίτια μας για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας (ηλικιωμένους, παιδιά, χρόνια ασθενείς κ.λ.π.), και θ’ αφήσουμε τους συνταξιούχους να μπαινοβγαίνουν στις τράπεζες τώρα; Τι έκαναν λοιπόν αυτές;

Μαζεύτηκαν, συνεδρίασαν, είδαν τα δεδομένα τους και είπαν. «Ρε σεις πολίτες, μην έρχεστε στους γκισέδες μπροστά στα μαγαζιά μας για ψύλλου πήδημα. Μέχρι 400 ευρώ (που είναι το σύνηθες ποσό που κάνουν αναλήψεις οι συνταξιούχοι εβδομαδιαίως) μπορείτε να τα πάρετε απ’ τα ΑΤΜ, και να μην μας βάλετε κι εμάς σε κίνδυνο. Αν χρειαστείτε πάνω από 400 ευρώ, να σας βοηθήσουμε. Και μέχρι 1000 ευρώ κατάθεση, το ίδιο. Κάντε τα απ’ το ρημαδο-μηχάνημα που έχουμε έξω απ’ τα μαγαζιά μας…

Αυτό είπαν όλο κι όλο οι τράπεζες! Τώρα εσείς που μιλάτε για capital control που ακούσατε η καταλάβετε τ’ άλλα, αναρωτιέμαι κι εγώ… Τόση βλακεία πια… Τι να πω…

Κλείνοντας για να γίνω ακόμη πιο σαφής, θα σας πω αυτό:

Η παροχή ρευστότητας στην αγορά είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης μιας σημαντικής κρίσης παγκοσμίως. Αλλά πρόκειται για μία ενέργεια που γίνεται μια φορά και κάτω από εξαιρετικά ειδικές συνθήκες.

Η πολιτική έχει νόημα όταν βρίσκει λύσεις, όταν είναι ευέλικτη. Ασφαλώς και θα τυπωθεί χρήμα για να μπορέσει να στηριχθεί Οικονομία. Όποιος έχει βρει άλλον τρόπο για να σωθεί η παρτίδα, ας τον παρουσιάσει.

Ρευστότητα λοιπόν θα υπάρξει μέχρι να λυθεί το πρόβλημα του κορωνοϊού. Όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, ή είναι ανίδεος, ή επικίνδυνος (και άρα ύποπτος).
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.