HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα 12 μέτρα φοροελαφρύνσεων ύψους 6,8 δισ. ευρώ

Λεπτό προς λεπτό η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Thessaloniki Helexpo Forum. Μήνυμα στην Τουρκία: “Ο επίλογος των προκλήσεων μπορεί να γίνει ο πρόλογος των συζητήσεων”. Τα έξι μέτρα στην Άμυνα.

Από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum που φέτος “αντικαθιστά” τη ΔΕΘ, λόγω του κορονοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε την ομιλία του στο Βελλίδειο και μίλησε για τα σταθερά βήματα που θα κάνει η Ελλάδα στο ασταθές περιβάλλον του φθινοπώρου που έρχεται. “Δίπλα στην αγωνία και την ανασφάλεια ανατέλλει μια εθνική αυτοπεποίθηση”, είπε ο πρωθυπουργός.
“Πέρυσι κανεις δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε. Η υγιειονομική κρίση χτύπησε όλο τον πλανήτη και η Ελλάδα στον Έβρο και στο Αιγαίο κλήθηκε να αμυνθεί. Ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίζεται μέρα μέρα και σταθερά.
Στην αίθουσα είμαστε λίγοι αλλά είμαστε όλοι”.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλη την κοινωνία που δοκιμάστηκε αλλά ενώθηκε, άντεξε και κέρδισε.
“Γι’ αυτό είμαι εδώ για τα δύσκολα και να δείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στην κρίση της πανδημίας έκανε τον απολογισμό του και είπε ότι μέσα σε λίγο χρόνο έγιναν πολλά.

Υπό… άλλες συνθήκες, η συγκεκριμένη ομιλία θα αποτελούσε σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου. Φέτος, όμως, το ακροατήριο που βρίσκεται συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” είναι μόλις 50 άτομα, όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η δε σύνθεσή του είναι κατά βάση επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων.

Δείτε live την ομιλία του Πρωθυπουργού


Το μήνυμα στην Τουρκία

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε την Τουρκία ότι υπονομεύει την ασφάλεια και την ειρήνη στην Μεσόγειο. “Στις απειλές και στα συνθήματα η Ελλάδα αντιπαρατάσσει λογική και επιχειρήματα” είπε.

Είμαστε μια χώρα έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους γείτονες της και την Τουρκία. Αλλιώς μόνο το διεθνές δικαστήριο μπορεί να δώσει λύση. Ο επίλογος των προκλήσεων μπορεί να γίνει ο πρόλογος των συζητήσεων”.

Τα μέτρα για την Άμυνα

  • Η πολεμική αεροπορικά αποκτά μια μοίρα 18 Rafale.
  • Το πολεμικό ναυτικό βάζει στον στόλο του 4 νέες φρεγάτες και εκσυγχρονίζει 4 φρεγάτες και έξι ελικόπτερα.
  • Το δυναμικό ανανεώνεται με την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών.
  • Ενεργοποιούμε την αμυντική μας βιομηχανία.
  • Οι ένοπλες δυνάμεις ενισχύουν την ψηφιακή τους λειτουργία.


Δημόσια Υγεία

Αναφερόμενος στη Δημόσια Υγεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως “οι κλίνες Μεθ που διπλασιάστηκαν και έγιναν 1000 θα γίνουν 1200 έως το τέλος του έτους. Παρακολουθούμε κάθε εβδομάδα πάνω από 20 υγιειονομικούς δείκτες πριν από την λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Απευθύνω τον σεβασμό μου στο σύστημα υγείας και τα στελέχη του. Έβγαλαν ασπροπρόσωπη την πατρίδα μας και ανέδειξαν το εθνικό μας φιλότιμο και σας ευχαριστώ και πάλι”.

Τα μέτρα στην Οικονομία

“Απαντήσαμε με ένα πλέγμα μέτρων που ισχύει από την άνοιξη και εμπλουτίζεται. Μειώνονται κατά 3 μονάδες στο 36,7 οι ασφαλιστικές εισφορές για το 2021. Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα επαγγελματίες και αγρότες για το 2021. Θεσμοθετείται πρόγραμμα επιδότησης 100 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα Συνεργασία επεκτείνεται έως το τέλος του 2020. Ανοίγει αμέσως ο τρίτος κύκλος της ευνοϊκής χρηματοδότησης για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής. Μετά την παρέμβαση μας στις δαπάνες έρευνας και καινοτομίας θεσπίζεται το μέτρο των υπέρ αποσβέσεων και σε πράσινες επενδύσεις έως το 2023. Τον Οκτώβριο καταβάλλονται σε ένα εκατομμύριο συνταξιούχους τα αναδρομικά, συνολικού ποσού 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Καταργείται αμέσως ο ΕΝΦΙΑ στα 26 μικρότερα νησιά μας.

Για τους απασχολούμενους σε επαγγελματικούς κλάδους που χτύπησε η πανδημία αναβάλλεται έως το 2021 η υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και χρεών στην εφορία.
Επεκτείνεται για έξι μήνες ο μειωμένος συντελεστών ΦΠΑ.

Η πρώτη κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών δεν κινδυνεύει με πλειστηριασμό έως το τέλος του 2020 από τον Ιανουάριο θα μπορούν να μπουν στο νέο κώδικας Δεύτερης ευκαιρίας.
Παρατείνονται για δυο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας και μειώνεται ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων σε 50 για την χορήγηση του επιδόματος ανεργίας”.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα και η κυβέρνηση αυτή έχει δανειστεί 14 δισεκατομμύρια ευρώ με ιστορικά χαμηλά επιτόκια.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια