HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Π. Κουρουμπλής: «Να βυθιστεί το “Oruc Reis”, αν περάσει τα 12 ναυτικά μίλια»

Κάποιος έπρεπε να πει, επιτέλους, το αυτονόητο: «Να βυθιστεί το “Oruc Reis” σε περίπτωση που περάσει τα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο». Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μάλιστα, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε η Αθήνα πρέπει να στείλει σαφέστατο μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν θα ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων της Ελλάδας. Ουσιαστικά, ο κ. Κουρουμπλής διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να βυθιστεί το “Oruc Reis” αν περάσει τα 12 μίλια, που έχουμε δικαίωμα, και πρέπει να κλείσουμε όλους τους κόλπους και να τα επεκτείνουμε. Αλλιώς η Ευρώπη θα μας σπρώξει εκεί που τη βολεύει, γιατί δεν θέλει να τα χαλάσει με την Τουρκία», δήλωσε συγκεκριμένα.

Και πρόσθεσε: «Αυτό θα είναι ένα μήνυμα σαφέστατο που θα λάβει πολύ σοβαρά η Τουρκία, γιατί ξέρει ότι η Ελλάδα έχει εθνικό στρατό και μια εθνική συνείδηση. Δεν είναι Συρία ούτε Ιράκ. Ο Ερντογάν, αν προκύψει τέτοιο θέμα, θα φάει το κεφάλι του και το ξέρει καλά, γι’ αυτό δεν θα τολμήσει να κάνει τίποτα όταν πάρει το μήνυμα».

Όπως είπε, η απόσυρση του «Oruc Reis» έγινε εν όψει της Συνόδου Κορυφής και της συζήτησης για τις κυρώσεις. «Αυτή είναι κίνηση τακτικής, αφού το αφήσαμε επί έναν μήνα να “οργώνει” και να λένε οι υπουργοί μας ότι δεν κάνει έρευνες, ενώ στα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρώπη έλεγαν ότι κάνει. Με ανησυχεί η εμφάνιση πλησίον των 6 μιλίων και τότε να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση»!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια