HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


31 Μαρτίου 2021: Αξιολόγηση και αλλαγή αντιδημάρχων στην Κατερίνη. Τι θα γίνει με τον Γιώργο Κυριακίδη; Μένει, φεύγει ή αλλάζει θέση;


Ο καιρός της αλλαγής των αντιδημάρχων και των προέδρων πλησιάζει. Σε 2,5 μήνες περίπου ο Κώστας Κουκοδήμος θ’ ανακοινώσει του νέους αντιδημάρχους και την σύνθεση της επόμενης διοίκησης. Κάποια πρόσωπα θα φύγουν, κάποια θα μείνουν και κάποια θ’ αλλάξουν θέσεις. Για να δούμε τι αλλαγές μπορεί να προκύψουν…
Ας ξεκινήσουμε με την αντιδημαρχία καθαριότητας που σήμερα επικεφαλής της είναι ο Γιώργος Κυριακίδης. Φαίνεται πως ο Γιώργος από την πρώτη μέρα που ανέλαβε μπήκε στα βαθιά αφού είχε πολύ δουλειά να κάνει. Η καραντίνες και τα lockdown επηρέασαν μάλλον προς το θετικό τον όγκο εργασίας του. Ωστόσο μέχρι να μπει στο κλίμα, χρειάστηκε χρόνο και κόπο. Σήμερα ο Γιώργος Κυριακίδης μπορεί να πει κάποιος ότι έχει «στρώσει» την δουλειά του στα μέτρα που ήθελε κατα ένα αρκετά μεγάλο βαθμό. Όχι απόλυτα όμως, αφού έχει προγραμματισμένα αρκετά ακόμη πράγματα στην ατζέντα του.

Θυμίζω ότι ο Γιώργος Κυριακίδης εκλέχθηκε με την «Ανανέωση» του Γιώργου Νταντάμη, και ήταν ένα από τα πρώτα «κόζια» του προεκλογικά. Στην πορεία τον έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές να μιλάει για τον Κουκοδήμο με πολύ καλά λόγια, και να επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία, ότι τον στηρίζει σεβόμενος την απόφαση που πήρε ο συνδυασμός του τον Ιούνιο του 2019. Σήμερα ο Γιώργος Κυριακίδης φαίνεται να είναι στο πολύ κοντινό περιβάλλον του δημάρχου, και έχει καθημερινή συνεργασία μαζί του.

Τι θα γίνει με την αντιδημαρχία που έχει αναλάβει όμως; Πως θ’ αξιολογηθεί από τον Δήμαρχο; Θα παραμείνει εκεί και θα ολοκληρώσει την ατζέντα του ή θ’ αλλάξει πόστο; Υπάρχουν φήμες που τον θέλουν ν’ παραμένει ενεργός, αλλά από άλλο πόστο. Ίσως αυτό των τεχνικών έργων όπου σήμερα ηγείται ο Γιάννης ο Συμεωνίδης, ο οποίος παρεμπιπτόντως θα κριθεί επίσης για το έργο του από το δήμαρχο, αλλά αυτό θα το δούμε σε άλλο κείμενο. Υπάρχουν ωστόσο και άλλες φήμες που τον θέλουν να συνεχίζει την πορεία του απο τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ως απλός στρατιώτης.

Ό ίδιος ο Γιώργος Κυριακίδης δηλώνει δημόσια ότι η απόφαση της αλλαγής του ή όχι, είναι αναυθέραιτο και αποκλειστικό δικαίωμα του δημάρχου, και πως ο ίδιος θέτει τον εαυτό του στην κρίση και την πολιτική επιλογή του για την πορεία του.

Βέβαια, μέχρι στιγμής «άγνωσται αι βουλαί του Κώστα Κουκοδήμου», και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Ωστόσο το σίγουρο είναι ότι όλοι θα κριθούν και αλλαγές θα υπάρξουν.

Βέβαια, θα μου πείτε, 2,5 μήνες πριν είναι πολύ νωρίς να παρθούν τέτοιες αποφάσεις, αφού υπάρχει αρκετός χρόνος και έργο ακόμη να γίνει. Καλό είναι όμως να ξεκινήσουμε από τώρα να «διαβάζουμε» τις καταστάσεις, αφού τ’ απρόοπτα πολιτικά γεγονότα που συμβαίνουν τελευταία στον Δήμο Κατερίνης, μπορεί να επισπεύσουν κάποιες διαδικασίες.


Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:

Ν. Τσιαμπέρας. Άκομψη αποχώρηση - Γκρίνια, παράπονα και σοβαρές μομφές κατά της διοίκησης που θα πρέπει ν' αποδείξει σύντομα αρμοδίως αλλιώς...



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια