HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Μήδεια» πέρασε και από την Πιερία, «Μήδεια» περνάει και από την Αθήνα! 30 πόντους χιόνι εδώ, 30 πόντους χιόνι και εκεί! Όμως….


Aπό εχθές παρακολουθώ την κατάσταση που επικρατεί στα νότια της χώρας, με την «Μήδεια» και την πορεία της, και αναρωτιέμαι.

Η ίδια δεν ήταν που πέρασε το Σαββατοκύριακο και από την Πιερία; 30 πόντους χιόνι δεν έριξε και εδώ; Εντάξει. Στα ορεινά έριξε λίγο περισσότερο. Συμφωνώ. Αλλά στον αστικό ιστό, είμαστε περίπου το ίδιο όμως.

Και βλέπω στην Εύβοια, πάνω από 1000 δένδρα έπεσαν, blackout πολλών ωρών, εγκλωβισμοί οδηγών και κατοίκων και άλλα. Το ίδιο, ίσως και χειρότεο, σκηνικό και στην Αθήνα. Πτώσεις, δένδρων (πολλές πτώσεις δένδρων), διακοπές ρεύματος, εγκλωβισμοί και ατελείωτη ταλαιπωρία των πολιτών.

Και σκέφτομαι. «Ρε σεις… Αφού είναι η ίδια η «Μήδεια» που πέρασε και από εδώ, εμείς, γιατί την βγάλαμε «καθαρή»; Μια πτώση δένδρου είχαμε στο κέντρο της Κατερίνης (διάβασε εδώ και εδώ), και μέσα σε μισή ώρα τακτοποιήθηκε χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα… Έμεινε κάποιος δρόμος κλειστός; Εγκλωβίστηκε κάποιος πολίτης; Όχι απ’ όσο γνωρίζουμε…  Άρα;

Δύο περιπτώσεις υπάρχουν να το εξηγήσει κανείς αυτό! Ή είμαστε πολύ τυχεροί ή κάτι κάνουμε καλά (ή καλύτερα) από εκείνους; Σωστά;  Κι εμείς έχουμε δένδρα στο αστικό ιστό της πόλης για τα οποία φωνάζουμε κατά τα άλλα ότι δεν κλαδεύονται σωστά ή δεν κλαδεύονται καθόλου, ή ακόμη καλύτερα είναι επικίνδυνα να πέσουν και να δημιουργήσουν τραυματισμούς και άλλα τέτοια ευτράπελα. Κι εμείς έχουμε οδικό δίκτυο, τόσο εντός αστικού ιστού, όσο και εκτός. Περιφέρεια και Δήμοι όμως, εργάστηκαν συντονισμένα, και απ’ όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε, δεν έμειναν οδηγοί εγκλωβισμένοι με τις ώρες στα οχήματά τους στο δρόμο… Και για να μην σας κουράζω άλλο, επαναλαμβάνω…

Ή είμαστε πολύ τυχεροί ή κάτι κάνουμε καλά (ή καλύτερα) από τους άλλους!

Και επειδή στην τύχη, δεν πολύ-πιστεύω, καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, και μεγαλόψυχοι, να λέμε και κανένα μπράβο πότε-πότε σ’ αυτούς που κάνουν καλά την δουλειά τους και μας προστατεύουν από τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις σαν αυτές που ζούνε οι συμπολίτες μας στα νότια… Όχι μόνο γκρίνια και μικροψυχία! Ας βάλουμε επιτέλους στη ζωή μας και λίγη ποιότητα!!!

Να τα λέμε και αυτά όμως…


Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:

Σοφία Μαυρίδου: «Είμαστε έτοιμοι ν’ αντιμετωπίσαμε την επόμενη μέρα της "Μήδειας". Συνεχίζει η επιφυλακή της Π.Ε. Πιερίας για όσο χρειαστεί» (βίντεο)

Γιάννης Συμεωνίδης: «Αντιμετωπίσαμε μ’ επιτυχία την “Μήδεια” και είμαστε πανέτοιμοι για τον επερχόμενο παγετό! Παραμένουμε σ’ επιφυλακή» (video)




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια