HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Άνοιξε εχθές η εστίαση επιτέλους! Καλή αρχή!!! Το αδιαχώρητο σχεδόν παντού! (φωτογραφίες)


Άνοιξε επιτέλους η εστίαση εχθές! Δεν λέω… Όλοι το καταευχαριστηθήκαμε!!! Δεν πιστεύω να υπάρχει ούτε ένας που να ΜΗΝ βγήκε εχθές έξω ν΄ απολαύσει έναν καφέ, ένα τσιπουράκι ή ένα ποτό!

Άλλωστε αυτό φαίνεται ολοκάθαρα στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Το αδιαχώρητο επικράτησε σχεδόν παντού! Και λέω σχεδόν, γιατί υπήρχαν και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που κράτησαν τα μέτρα και τις αποστάσεις.










Δεν λέω… Καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία των επιχειρηματιών και τον οικονομικό στραγγαλισμό που υπέστησαν τους τελευταίους έξι μήνες. Καταλαβαίνω επίσης πολύ καλά το «άχτι» του κόσμου να βγει λίγο έξω να ξεσκάσει μετά απ΄ όλη  αυτή την περιπέτεια που ζει τον τελευταίο χρόνο. Άλλωστε ήμουν από τους πρώτους που έλεγα ότι η εστίαση ΔΕΝ θα έπρεπε να κλείσει, για να μην ζούμε το φαινόμενο του συνωστισμού σε πάρκα και πλατείες. Καταλαβαίνω ακόμη τους νέους, που βράζει το αίμα τους (και πολύ καλά κάνει γιατί έτσι πρέπει και έτσι είναι το σωστό) και δεν μπορούν πλέον να μείνουν έγκλειστοι στα σπίτια και τα διαμερίσματα, ιδιαίτερα τώρα που έρχεται το καλοκαίρι και που τελειώνουν τις υποχρεώσεις τους (σχολεία, πανεπιστήμια κ.λ.π.) και θέλουν να ξεκουραστούν.

Όλα αυτά τα καταλαβαίνω και τα συμμερίζομαι. Αλλά, άλλο είναι αυτό και άλλο οι εικόνες που αντίκρυσα εχθές το απόγευμα στο κέντρο της πόλης. Το γνωστό σε όλους τους Κατερινιώτες «Στενό της αμαρτίας» επανήλθε πολύ γρήγορα, (σχεδόν αστραπιαία) στην κανονικότητά του (αν μπορεί να το πεις κανονικότητα αυτό). Πατείς με πατώ σε γινόταν πάλι, όπως παλιά.

Και αναρωτιέμαι. Αν αυτό συνεχιστεί για  10-15 ημέρες τι θα γίνει; Εντάξει εχθές ήταν μόνο ένα το κρούσμα στην Πιερία και σήμερα μπορεί να είναι επίσης χαμηλά. Αλλά τι θε γίνει μέσα σε 15 μέρες αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Είπαμε... Σκασμένοι είμαστε όλοι! Ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση. Χάσαμε πολύ κόσμο. Χάσαμε συγγενείς, γείτονες και φίλους μέσα στην περίοδο του κορονοϊού. Δεν θα έπρεπε  να είχαμε πάρει το μάθημά μας; Που είναι η ατομική μας ευθύνη ρε παιδιά;

Από την άλλη, τι να σου κάνει και ο μαγαζάτορας; Τον χωροφύλακα; Μπορεί; Δεν μπορεί… Και ο χωροφύλακας τι να κάνει; Να πάρει σβάρνα και να γράφει πρόστιμα σε όλους; Ούτε αυτό είναι σωστό.

Κλείνοντας και για να μην κουράζω άλλο, θα πω μόνο τούτο: Παιδιά, θέλει ψυχραιμία, ωριμότητα και ατομική ευθύνη. Είναι πολύ εύκολο να επιδεινωθεί η κατάσταση και να επιστρέψουμε σε καραντίνα και lockdown. Πιστέψτε με… Προσέχουμε για να έχουμε… Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και μια τουριστική περίοδο μπροστά μας να διαχειριστούμε και οικονομικά την έχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ανάγκη να πάει καλά.

Καλό και ήρεμο καλοκαίρι να ‘χουμε όλοι μας…



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια