Την παραίτηση του υπέβαλε την Δευτέρα (28/6) ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου να καλείται τώρα να βρει νέο πρωθυπουργό, αφού ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών ηττήθηκε στην ψηφοφορία επί πρότασης μομφής σε βάρος του την περασμένη εβδομάδα.
Ο Στέφαν Λεβέν έχασε στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής σε βάρος του στο Κοινοβούλιο στις 21 Ιουνίου αφού το Αριστερό Κόμμα απέσυρε τη στήριξή του, προκαλώντας φρενήρεις διαβουλεύσεις καθώς η κεντροαριστερά και η κεντροδεξιά προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν στήριξη για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο Λεβέν ήταν επικεφαλής μιας εύθραυστης συμμαχίας μειοψηφίας με τους Πράσινους από το 2018 και βασιζόταν στη στήριξη δύο μικρών κεντροδεξιών κομμάτων και του Αριστερού Κόμματος για να παραμείνει στην εξουσία.
Ο Λεβέν χρειάστηκε τέσσερις μήνες για να σχηματίσει κυβέρνηση ύστερα από τις εκλογές του 2018 στις οποίες καμία παράταξη δεν εξασφάλισε αυτοδυναμία.









0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!