Η χρήση της μάσκας στα ΙΧ παραμένει υποχρεωτική σε κάποιες περιπτώσεις τόσο για τους εμβολιασμένους, όσο και γι αυτούς που δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.
Η χρήση της προστατευτικής μάσκας λοιπόν είναι ένας από τους περιορισμούς που παραμένει σε ισχύ στις μετακινήσεις είτε με ΙΧ, είτε με ταξί, είτε με τα ΜΜΜ. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήσης της μάσκας οι επιβαίνοντες σε Ε.Ι.Χ. μόνο όταν πρόκειται για συζύγους/συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού.
Υπενθυμίζεται πως στα ΙΧ και τα ταξί μπορούν να μεταβαίνουν εκτός από τον οδηγό, επιπλέον 3 επιβάτες. Στα επταθέσια και εννιαθέσια οχήματα ο αριθμός αυξάνεται κατά 1 και 2 επιπλέον άτομα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:
- ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή
- άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του
Τέλος σε περίπτωση υπεράριθμων επιβατών ή επιβατών χωρίς μάσκα τότε προβλέπεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ στον οδηγό του οχήματος ή/και στους επιβάτες κατά περίπτωση.









0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!