HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σκληρό ροκ από την κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους – Τι αλλάζει στη διασκέδασή μας


Συναγερμό σήμανε στο κυβερνητικό επιτελείο η απότομη αύξηση κρουσμάτων σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού σε αρκετές περιφερειακές ενότητες, προκαλώντας αναδίπλωση της χαλάρωσης των περιορισμών που εστιάζεται σε πρώτη φάση στη διασκέδαση, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα μπαρ και τα κλαμπ αποτελούν τις κύριες εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, ειδικά τώρα που η μετάλλαξη Delta λειτουργεί πολλαπλασιαστικά εντείνοντας τη διασπορά του φονικού ιού.
Για το λόγο αυτό σε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Νίκο Χαρδαλιά και Λευτέρη Οικονόμου, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα αποφασίστηκε η απαγόρευση από αύριο των όρθιων πελατών στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και η εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων στα καταστήματα εστίασης.

Διασκέδαση μόνο καθιστοί

Αναλυτικότερα, από αύριο όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη μέρα.

Αυστηρά πρόστιμα και λουκέτα

Σε περίπτωση παράβασης των μέτρων οι κυρώσεις θα είναι αυστηρές:
  • Για καταστήματα κάτω των 200 τ.μ, θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για διάστημα 7 ημερών.
  • Για καταστήματα άνω των 200 τ.μ, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση απο την επόμενη μέρα της παράβασης για 7 ημέρες.
  • Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη μέρα και για 15 ημέρες.
  • Σε τυχόν τρίτη παράβαση, θα αφαιρείται η άδεια.
Πρέσινγκ για επίσπευση των εμβολιασμών

Εν τω μεταξύ, σε ειδική αποστολή βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έχει αναλάβει το βασικό ρόλο στην εκστρατεία πειθούς και για το λόγο είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους δημάρχους, τους εκκλησιαστικούς παράγοντες και τους τοπικούς επιχειρηματίες. Για το λόγο αυτό ξεκινά άμεσα περιοδείες στη Φθιώτιδα, τη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, ενώ τις προσεχείς ημέρες η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση της επιχείρησης «Ελευθερία», ειδικά για τις περιοχές που παρουσιάζουν ποσοστό εμβολιασμού μικρότερο του 35%. Πρόκειται για 82 δήμους, εκ των οποίων οι 50 έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από 25%. Αναλυτικά είναι οι δήμοι Βόλβης, Δέλτα, Θέρμης, Κιλελέρ και Καρπενησίου, ενώ υπάρχουν και δήμοι στις Σέρρες και στη Ροδόπη όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται ακόμα και κάτω από το 10%.

Στη «μάχη» η Εκκλησία

Λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, όπου συμφωνήθηκε η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία και την επιστήμη στο κρίσιμο θέμα του εμβολιασμού, ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε χθες και με τον Στέλιο Πέτσα, προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο συνεργασίας και συζητήθηκε η πιθανότητα να αποσταλεί μια επιστολή του ιδίου, η οποία θα διαβαστεί σε όλες τις εκκλησίες στη λειτουργία της Κυριακής, προκειμένου να πείσει τους πιστούς να κλείσουν άμεσα το ραντεβού του εμβολιασμού τους.

Ευέλικτο πρόγραμμα

Την ίδια ώρα, για να αντιμετωπιστεί η αναβλητικότητα των ραντεβού εμβολιασμού λόγω διακοπών δόθηκε το πράσινο φως, προκειμένου να μπορεί να κλειστεί η δεύτερη δόση του εμβολίου μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr ανά την Ελλάδα, ώστε ο πολίτης καταχωρώντας τον ταχυδρομικό κώδικα του προορισμού του να μπορεί να ολοκληρώνει το εμβολιαστικό του σχήμα. Παράλληλα, ξεκίνησε χθες στην Κρήτη το πρόγραμμα εμβολιασμών σε απομακρυσμένες περιοχές με κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, το οποίο συνοδεύτηκε από ικανοποιητική συμμετοχή και αναμένεται να συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν εμβολιαστικά προβλήματα.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια