HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Lockdown μόνο για ανεμβολίαστους: Τέλος και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό - Ανακοινώνεται άμεσα


Αποφασισμένη να το τραβήξει στα άκρα είναι η κυβέρνηση, καθώς μετά το «μπλόκο» στις μετακινήσεις των ανεμβολίαστων πολιτών στα νησιά ετοιμάζεται να ανακοινώσει παρόμοια μέτρα και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει σχετική συζήτησή στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου και μέσα στις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί το μέτρο από την επιτροπή των «ειδικών», έτσι είναι αρκετά πιθανό μέχρι το τέλος της εβδομάδας να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι σχεδόν βέβαιο πως θα απαιτείται πλέον PCR ή rapid τεστ για ταξίδια από νομό σε νομό με ΚΤΕΛ ή τρένο, ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί το τι θα γίνει με τις μετακινήσεις με ΙΧ. 

Από πλευρά της η επιτροπή φέρεται να συστήνει να μην υπάρχει απαίτηση για τεστ για όσους ταξιδεύουν με ΙΧ, καθώς θεωρείται «ασφαλές», αντιθέτως η κυβέρνηση θέλει να απαιτείται τεστ για όλους, και για όσους χρησιμοποιούν ΙΧ, διότι θέλει να πιέσει τους ανεμβολίαστους. 

Η κυβέρνηση ουσιαστικά θέλει να υποχρεώσει όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλιώς θα τους κάνει αρκετά δύσκολη τη ζωή, άλλωστε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν και στις οδικές μετακινήσεις τα μέτρα διαχωρισμού των πολιτών, «δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος, αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει», είπε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά το πως θα λειτουργούν οι έλεγχοι για τις οδικές μετακινήσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κυβέρνηση σκέφτεται να υπάρχουν δειγματολογικοί έλεγχοι στα διόδια, όπως δηλαδή την περίοδο του lockdown, και όσοι δεν θα έχουν τα σχετικά χαρτιά θα πληρώνουν πρόστιμο. 


Να υπενθυμίσουμε πως το rapid test κοστίζει περίπου 20 ευρώ, ενώ το PCR από 40 έως 60 ευρώ. Όποιος επιθυμεί να μην πληρώσει τα 20 ευρώ για το τεστ, τότε μπορεί να το κάνει στις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, παρόλα αυτά όπως είδαμε στο Σαββατοκύριακο δημιουργήθηκαν τεράστιες ουρές από πολίτες που επιθυμούσαν να κάνουν δωρεάν το τεστ. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια