HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Οι 2 ερωτήσεις της Kapa News στην χθεσινή συνέντευξη τύπου για τα πεπραγμένα της 2ετίας του Κώστα Κουκοδήμου (BINTEO)


Μεταξύ άλλων τοπικών ΜΜΕ που βρέθηκαν εχθές στην συνέντευξη τύπου του Δήμου Κατερίνης (διάβασε εδώ), και είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις στον κ. δήμαρχο, ήταν και εκπρόσωπος της Kapa News, ο οποίος είχε να την ευκαιρία να ρωτήσει για 2 θέματα ουσιαστικά της καθημερινότητας.

Η πρώτη ερώτηση είχε να κάνει με την ελάφρυνση του χρέους της ΔΕΥΑΚ προς της ΔΕΗ κατά 7,5 περίπου εκατομμύρια ευρώ (διαβάστε εδώ), και το κατά πόσο αυτή η εξέλιξη θα είχε αντίκτυπο στις τσέπες των δημοτών. Αν δηλαδή οι δημότες θα έβλεπαν κάποιο άμεσο οικονομικό όφελος.

Η δεύτερη είχε να κάνει με την κακή κατάσταση των δρόμων μέσα στην πόλη. Οδόστρωμα με λακκούβες, κακοτεχνίες κ.λ.π. Ρωτήσαμε λοιπόν τον Δήμαρχο κ. Κουκοδήμο αν έχει προγραμματίσει η διοίκησή του την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Σε ότι αφορά την πρώτη μας ερώτηση ο κ. Κουκοδήμος απάντησε πως αφού πρώτα διευθετηθούν κάποια ακόμη σχετικά μικρότερα και παλαιότερα χρέη της επιχείρησης προς τρίτους (προμηθευτές δηλ κ.λ.π.), κατόπιν η διοίκηση θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του τιμολογίου της ΔΕΥΑΚ (μείωση δηλαδή). Παράλληλα από το 1,2 εκατομμύρια ευρώ (χρήματα που σε διαφορετική περίπτωση θα αποδιδόταν στο χρέος της ΔΕΥΑΚ. 100.000 ευρώ το μήνα δηλαδή επί 12 μήνες) που θα περισσεύουν τον χρόνο θα γίνονται έργα υποδομής στην πόλη. Τα προαναφερόμενα ποσά σε συνδυασμό με αυτά που θα έρθουν το 2022 και με τον πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θα χρησιμοποιηθούν και γι’ αυτό τον σκοπό. Διευκρίνισε τέλος, ότι επειδή είναι σ’ εξέλιξη 2 μεγάλα έργα στην πόλη, εκείνο του δεύτερου αγωγού νερού, και και η εγκατάσταση του φυσικού αερίου, τα οποία πρόκειται να δημιουργήσουν προβλήματα μέχρι το πέρας των εργασιών τους, γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε υπομονή τουλάχιστον ακόμη δυο χρόνια ώσπου να δοθεί οριστική λύση στο θέμα των δρόμων στην πόλη.

Δείτε το βίντεο με τις ερωτήσεις της Kapa News και τις απαντήσεις του Κώστα Κουκοδήμου:


Διαβάστε ακόμη:

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την χθεσινή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Κατερίνη σ' εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια