HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη Μεγίστη


Νέα NAVTEX με διάρκεια ενός μηνός προανήγγειλε η Τουρκία μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας για την ανατολική Μεσόγειο για υποτιθέμενες «επιστημονικές» έρευνες σε μια περιοχή όμως που φτάνει δίπλα από το Καστελόριζο.

Η τουρκική κίνηση έρχεται σε μια περίοδο όπου επικρατεί κλίμα εσωτερικής διάλυσης, απόρροια των κυβερνητικών χειρισμών, η οποία ξεκίνησε με τι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, συνεχίστηκε με το κλίμα πολίτικης αβεβαιότητας μετά τον ανασχηματισμό και αναμένεται να ενταθεί με το θέμα του αναγκαστικού εμβολιασμού στις ΕΔ.  

Ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε ναυτική αναγγελία για «επιστημονικές» έρευνες του ερευνητικού σκάφους Yunus από σήμερα έως και στις 30 Σεπτεμβρίου σε θαλάσσια περιοχή που – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο τουρκικός υδρογραφικός σταθμός – εκτείνεται «εντός τουρκικών χωρικών υδάτων και εντός διεθνών υδάτων».

Ωστόσο όπως προκύπτει από τις συντεταγμένες, η περιοχή «επικάθεται» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και κατά συνέπεια η αρμοδιότητα έκδοσης NAVTEX ανήκει στις ελληνικές αρχές.

Οι συντεταγμένες της τουρκικής NAVTEX και η περιοχή που δεσμεύεται:

Όπως είναι γνωστό οι επιστημονικές έρευνες επιτρέπονται στα διεθνή ύδατα αλλά η άδεια, μέσω της NAVTEX δίνεται από το αρμόδιο κράτος και εν προκειμένω από την Ελλάδα, καθώς μέρος της προδιαγεγραμμένης περιοχής ανήκει στο Καστελλόριζο, δηλαδή στην Ελλάδα


Το μόνο σίγουρα είναι πως η Τουρκία ετοιμάζεται για νέο γύρο επιθετικών ενεργειών στο Αιγαίο και όσο στο εσωτερικό της χώρας θα επικρατούν φυγόκεντρες δυνάμεις τόσο αυτές θα εντείνονται.





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια


Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!