HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γεωπόνοι από την Πιερία επισκέπτονται κτήματα Ακτινιδιάς σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Η Πιερική επιχείρηση NITRO-CHEMICALS, που έχει έδρα στην Καλλιθέα Κατερίνης και παράγει μια σειρά από υψηλής ποιότητας οργανικά εδαφοβελτιωτικά προϊόντα θρέψης όπως την «ΤΥΡΦΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ» που χρησιμοποιούν με άριστα παραγωγικά αποτελέσματα οι ακτινιδιοπαραγωγοί, ξεκίνησε το τελευταίο χρονικό διάστημα μια σειρά επισκέψεων σε ακτινιδοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδος όπως στην Άρτα, Αγρίνιο, Πυργετό, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Χρυσούπολη και Ξάνθη.

- Πιο συγκεκριμένα ο Γεωπόνος κος Έξαρχος Βασίλειος M.Sc., Υποψήφιος Διδάκτωρ "Εδαφολογίας" (ιδιοκτήτης της εταιρείας) μαζί με συνεργάτες του στα πλαίσια της ανταλλαγής πληροφοριών πάνω σε θέματα θρέψης, φυτοπροστασίας και καλλιεργητικών εργασιών της ακτινιδιάς, επισκέφτηκαν κτήματα ακτινιδιάς στις παραπάνω περιοχές και συνομίλησε με ακτινιδιοπαραγωγούς.

- Κατά την επίσκεψη στο κτήμα, το οποίο αποτελεί το πεδίο εφαρμογής των εδαφοβελτιωτικών προϊόντων θρέψης, έγινε προσεκτική μακροσκοπική επισκόπηση τόσο της εδαφολογικής κατάστασης του όσο και της εικόνα που παρουσιάζουν τα δέντρα της ακτινιδιάς.

 Έτσι έγινε προσεκτικός έλεγχος:

1) Στο έδαφος για τον  τρόπο ποτίσματος την επάρκεια του νερού στα φυτά και την επαρκή στράγγιση.
2) Στα φύλλα για την ύπαρξη ασθενειών (π.χ. Αλτενάρια) ,ελλείψεων θρεπτικών στοιχείων (π.χ. Σιδήρου) και εντομολογικών προσβολών (π.χ. Βαμβακάδα).
3) Στις ρίζες (για Φυτοφθορά, Νηματώδη κ.α). 

- Στη συνέχεια ο κος Βασίλης Έξαρχος κατέγραψε (έγινε λήψη) του ιστορικού του κτήματος και μελέτησε τις εδαφολογικές και φυλλοδιαγνωστικές ανάλυσεις που είχαν στα χέρια τους οι ακτινοδιοπαραγωγοί.

 Στο τέλος λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα στοιχεία και ακούγοντας προσεκτικά τις απόψεις των ακτινιδιοπαραγωγών ο κος Βασίλης Έξαρχος έδωσε τις κατάλληλες για κάθε κτήμα συμβουλευτικές οδηγίες με σκοπό την καλύτερη ποιοτική και ποσοτική παραγωγή του κτήματος, ελαχιστοποιώντας το κόστος της καλλιέργειας.

- Η συμβουλευτική γεωργία και όχι η απλή πώληση ενός εδαφοβελτιωτικού προϊόντος θρέψης που εφαρμόζει η εταιρία NITRO-CHEMICALS ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες γεωπονικές αντιλήψεις που πρέπει να διέπουν τις πωλήσεις των γεωργικών εφοδίων προς τους ακτινιδιοπαραγωγούς οι οποίοι παράγουν ένα τόσο προσοδοφόρο αγροδιατροφικό προϊόν για την Ελλάδα. 

Ειδικά σε μια χρονιά σαν την φετινή όπου δικαιώνονται οι κόποι των ακτινιδιοπαραγωγών με τις καλύτερες τιμές και επιβραβεύονται με ακόμα καλύτερες τιμές τα πιο ποιοτικά ακτινίδια, οι προοπτικές του Ελληνικού ακτινιδίου τα επόμενα χρόνια (σύμφωνα με τον κο. Βασίλη Έξαρχο) είναι τεράστιες. Το ακτινίδιο αποτελεί πλέον ένα εθνικό προϊόν της Ελλάδας (95% εξαγωγή) καθώς η Ελλάδα περνάει στην τρίτη θέση παγκοσμίως στην καλλιέργεια αυτή.
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια