HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


"Πληρωμένη απάντηση" Ανδρουλάκη στην ξαφνική επίθεση από τον ΓΑΠ: Εγώ δεν θα σας πω γιατί να μην ψηφίσετε τον Παπανδρέου...


Πληρωμένη απάντηση έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Γιώργο Παπανδρέου, που ξαφνικά χθές, καθώς ήταν καλεσμένος στην ειδική εκπομπή του Σκάι για το ΚΙΝΑΛ, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον νικητή του πρώτου γύρου και συνυποψήφιό του, χρησιμοποιώντας μάλιστα μια έκφραση που αφορούσε τον στρατηγό Γρίβα στην Κύπρο: "Εδοξάσθη κρυπτόμενος", είπε για τον Νίκο Ανδρουλάκη, για να προσθέσει:
"Δεν ξέρω ποιες είναι οι θέσεις και η ατζέντα του κ. Ανδρουλάκη για πάρα πολλά θέματα, περιμένω να τις ακούσω και εγώ και να τις ακούσει και η βάση του κόμματος μας. Ποιες είναι οι θέσεις του. Δεν τις ξέρω”.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν σήκωσε το γάντι και έδωσε πληρωμένη απάντηση: Εγω δεν θα σας πώ γιατί να μην ψηφίσετε τον Γιώργο Παπανδρέου, εγώ θα σας πώ γιατί να ψηφίσετε τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε ο νικητής του πρώτου γύρου και φαβορί για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Τα fake news του ΓΑΠ

Ενώ ταυτόχρονα κατηγόρησε για fake news τον Γιώργο Παπανδρέου, σχολιάζοντας τις χθεσινές (6/12) αναφορές του Γιώργου Παπανδρέου στον ΣΚΑΪ, ότι ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο συνυποψήφιός του είχε συμμετάσχει σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, για διορισμούς με πελατειακά κριτήρια.

"Στο σύστημα 4-2-1 (σ.σ με το οποίο τα στελέχη των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος διορίζονταν στο Δημόσιο), ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήμουν γραμματέας. Δεν ευσταθεί. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έγινε το καλοκαίρι του 2012, ενώ εγώ εξελέγην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την άνοιξη του 2013. Στο συνέδριο που εξελέγην γραμματέας, εξελέγην με έναν όρο. Ότι όσοι μπήκαν στο σύστημα 4-2-1 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκλείονται από κάθε κομματική θέση. Αυτό έγινε με δική μου πρωτοβουλία, επειδή διαφωνούσα με αυτό το σύστημα. Είναι αδιανόητο να κάνουμε τέτοια fake news", δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Σήμερα".

Κόντρα και για τα ευρωπαϊκά

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι παίρνει άλλη θέση όσον αφορά τις εντάξεις νέων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση και απορρίπτει το βέτο, γεγονός που θύμισε χρησιμοποιήθηκε από την Ελλάδα για να βάλει την Κύπρο στην Ενωμένη Ευρώπη.

Και γι΄αυτή την κατηγορία, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου για fake news, σημειώνοντς ότι όταν εντάσσονται χώρες στην Ε.Ε, χρειάζεται ομοφωνία. "Αυτό δεν έχει σχέση με αυτό που λέω εγώ. Το βέτο για τα ενταξιακά δεν αλλάζει, είναι δομικό στοιχείο της ένωσης.

Αυτό που αλλάζει είναι θέματα κυρώσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η λεγόμενη ειδική πλειοψηφία. Εδώ όμως υπάρχει κάτι σοβαρότερο. Αυτά που λέω εγώ τα έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός. Υπήρχε η διαπραγματευτική ομάδα όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και προσπαθούσαμε να αλλάξουμε τότε το Ευρωσύνταγμα, όπου και με άρθρα εκείνης της εποχής στον ξένο τύπο, τασσόταν υπέρ της ειδικής πλειοψηφίας. Συμφωνούσαμε τότε. Τώρα υπάρχει άλλη άποψη από την πλευρά του κ. Παπανδρέου", επισήμανε.

ΓΑΠ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκπροσωπεί τον παλαιοκομματισμό

Απαντώντας στις κατηγορίες του Γιώργου Παπανδρέου ότι εκπροσωπεί τον παλαιοκομματισμό και δεν φέρνει αέρα ανανέωσης στην παράταξη, τόνισε ότι η ανανέωση είναι ένα ζήτημα πολιτικής συμπεριφοράς, πολιτικού ήθους, και προτάσεων. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον εαυτό του ως έναν περήφανο σοσιαλδημοκράτη.

Πρόσθεσε δε ότι η νίκη του θέλει να ειρηνική με όρους που θα κάνουν την παράταξη ισχυρή την επόμενη μέρα. "Αυτό είναι για μένα η πυξίδα. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ισχυρή παράταξη. Οι παλιές πρακτικές που πλήγωσαν τα μέλη και τους φίλους μας κι έφεραν διχόνοια δε με αφορούν και δε θα τις ακολουθήσω", επισήμανε.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε την άποψη ότι ήταν μια συμφωνία που δεν ήταν ολοκληρωμένη σημειώνοντας δεν έγινε με εθνικούς όρους συνεννόησης. "Είναι μια συμφωνία κουτσή και είναι πρωτοφανές αλλιώς να λένε τη χώρα και αλλιώς τον λαό της. Αν όμως έρθουν τα μνημόνια και υλοποιείται η συμφωνία, δεν μπορούμε να μην τα ψηφίσουμε. Αν δεν υλοποιείται όμως από την άλλη πλευρά, δε θα τα ψηφίσουμε", ξεκαθάρισε.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια