Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βαφτιστήρι μου, πριν 10 και πλέον χρόνια, όταν ήταν στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, που μου είπε ότι ο δάσκαλος τους ενημέρωσε ότι ΔΕΝ υπήρχε Άγιος Βασίλης και ότι τα δώρα τα έπαιρναν οι γονείς των παιδιών.
Την επόμενη μέρα, πήρε το θάρρος ο μικρός τότε βαφτισιμιός μου και πήγε στον δάσκαλο και του είπε ότι ‘’ο πατέρας μου και ο νονός μου είπαν ότι δεν έχεις καθόλου φαντασία κύριε δάσκαλε και ότι ο Άγιος Βασίλης δεν εμφανίζεται ποτέ σε ανθρώπους χωρίς φαντασία’’.
Ναι υπάρχει Άγιος Βασίλης. Είναι ο άγιος εκείνος που κάθε μέρα μας χαρίζει την ευλογία να ξυπνάμε και να ζούμε τη ζωή. Είναι εκείνος που σε κάθε δύσκολη στιγμή είναι δίπλα μας και μας θυμίζει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μας θυμίζει ότι για κάθε δύσκολη στιγμή υπάρχει πάντα εκεί για να μας βοηθήσει με τον πανδαμάτωρ χρόνο να γιατρεύει κάθε πληγή. Είναι ο Άγιος που εμφανίζεται αυτές τις ημέρες, σε κάθε σπιτικό που νιώθει ευπρόσδεκτος και χαρίζει οικογενειακή θαλπωρή και πολλά δώρα υλικά αλλά και πνευματικά.
Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει σε κάθε ρομαντική ψυχή που θέλει να πιστεύει στα παραμύθια που ομορφαίνουν την ψυχή μας. Για αυτό και τα παιδιά πιστεύουν όσο κανείς άλλος σε αυτόν, γιατί η ψυχή τους είναι ακόμα άφθαρτη και αγνή.
Ακόμα και να μην υπήρχε ο Άγιος Βασίλης, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Να τον δημιουργήσουμε. Γιατί η ψυχή μας δεν μπορεί να γεμίσει, ούτε με τροφή, ούτε με δώρα. Η ψυχή μας γεμίζει με την πίστη σε κάτι ανώτερο, σε κάτι ιδεατό ή και υπερφυσικό.
Ναι υπάρχει Άγιος Βασίλης και βρίσκεται πάντα δίπλα σε όσους έχουν την αρετή. Σε όσους είναι αυτάρκεις και όχι πλεονέκτες, σε αυτούς που δεν εξαγοράζονται αλλά σε αυτούς που εμπνέονται, στους ιδεαλιστές και όχι τους υλιστές.
Ευχές για Καλά Χριστούγεννα, υγεία και ευλογία σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε σπιτικό.
Θωμάς Αναστασιάδης
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ








0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!