HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σύσκεψη για την προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων, οι συνταξιούχοι, οι μαθητές και συνολικά ο λαός της χώρας μας δέχονται ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους, στην υγεία, την εργασία, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, είναι ανάγκη τα Σωματεία να πάρουν την πρωτοβουλία και να οργανώσουν ουσιαστική συζήτηση, προβάλλοντας τις πραγματικές τους ανάγκες, οργανώνοντας την αντεπίθεσή τους. 

Η συμμετοχή της Ελλάδας με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, δεν μπορεί να μας βρίσκει αδιάφορους. Ήρθε η ώρα να παίξουν οι εργαζόμενοι πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις και οργανωμένα να παλέψουν ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τη βία, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. 


Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

  • Ως πότε θα πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και θα υπολογίζουμε τι ΔΕΝ θα πάρουμε;

  • Ως πότε θα τρέμουμε από το φόβο όταν έρχεται ο λογαριαμός της ΔΕΗ, του νερού, του internet;

  • Ως πότε θα πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ για τα φροντιστήρια των παιδιών μας προκειμένου να περάσουν στα δημόσια πανεπιστήμια;

  • Ως πότε θα βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γίνουμε καλά όταν αρρωσταίνουμε;

  • Ως πότε θα πληρώνουμε το μάρμαρο των πολεμικών συγκρούσεων που μας οδηγούν όλες οι κυβερνήσεις όταν σε καιρούς ειρήνης δε μπορούν πια να έχουν την επιθυμητή κερδοφορία οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι;

Πριν πετάξουμε το μπαλάκι των ευθυνών στους εργαζόμενους που δεν «ξεσηκώνονται», πριν στοιχηθούμε πίσω από τη γραμμή της εργοδοσίας στο κίνημα που λέει «να βάλουμε όλοι πλάτη για να σωθούν οι επιχειρήσεις για να έχουμε δουλειά», πριν βάλουμε «ταμπέλες» στους συναδέλφους μας που αγωνίζονται, ας κάτσουμε να συζητήσουμε τι μας ενώνει.

Τι κερδίσανε οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια τροφίμων, στις χαρτοβιομηχανίες, στα σούπερ μάρκετ, στην εστίαση και παντού παρατηρώντας απλώς τις εξελίξεις; Ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, αλλά και πριν, κερδίσανε απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά τις Κυριακές (που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις), απολύσεις, αύξηση στην τιμή του ρεύματος, του πετρελαίου, του ΦΠΑ, των τιμών όλων των προϊόντων. Εύκολα λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα οτι σίγουρα τίποτα δε βελτιώνεται για τους εργαζόμενους όταν αφήνουν να καθορίζεται η ζωή τους με βάση τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών. 

Τι δεν δοκιμάσαμε ακόμα; Τη δύναμή μας. Τώρα που τα γεράκια του πολέμου τριγυρνάνε πάνω από το κεφάλι μας, που η χώρα μας έχει πήξει στις ΝΑΤΟϊκές βάσεις, που ο μισθός μας φτάνει μόνο μέχρι τα μισά του μήνα, που τα παιδιά μας μορφώνονται σε σχολεία ερείπια στοιβαγμένα σε 25άρια τμήματα, που ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, ήρθε η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ!

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Με πρωτοβουλία Σωματείων, φορεών και εργαζομένων καλούμε σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα μας όλους εκείνους τους εργαζόμενους, που αγανακτούν, που προβληματίζονται και αναρωτιούνται που θα πάει αυτήν η κατάσταση. Καλούμε όλους εκείνους που δε βολεύονται με το μισθό ψίχουλα, με τις 10 και 12 ώρες δουλειάς, που δε θέλουν να γίνουν τα παιδιά τους κρέας στις πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ. 

Εν όψει της απεργίας στις 6 Απρίλη, με όπλο μας την ενότητα όλων των εργαζομένων, απέναντι στις ορέξεις της μεγαλοεργοδοσίας, στους μονοπωλιακούς ομίλους, να οργανώσουμε την απάντησή μας, να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας, να παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής. 


Την Πέμπτη 24 Μάρτη, στις 7μμ, στην ΕΚΑΒΗ

Συζητάμε τα προβλήματά μας! Προβάλλουμε τις ανάγκες μας! 

Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν!

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” (ΣΙΥΝΠ)

Ομάδα Γυναικών Κατερίνης (μέλος ΟΓΕ)

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό


Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν:

Μέλος της Διοίκησης του ΣΙΥΝΠ

Μέλος της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό Πιερίας

Μέλος του Σωματείου τροφίμων-ποτών Κεντρικής Μακεδονίας


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια