HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σκληρό μπρα ντε φερ στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για το ψηφοδέλτιο – Πυρετός διεργασιών και συγκρούσεων


Μπορεί ο πλανήτης να  ταλανίζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις δυσβάσταχτες συνέπειες που ήδη αχνοφαίνονται στην οικονομία και σε λίγο θα τις βιώσουμε όλοι στο πετσί μας και την τσέπη μας, ωστόσο, στον δικό μας μικρόκοσμο, στην Ελλαδίτσα μας η κουβέντα περι πρόωρων εκλογών πήρε φωτιά για τα καλά!

Οι προεκλογικές ετοιμασίες και τα μαγειρέματα βρίσκονται στο ζενίθ, και τίποτα δεν φαίνεται να πτοεί τους εκλογομάγειρες. Δεν αναφέρομαι μόνο σ’ ένα κόμμα, αλλά σε όλα τα γνωστά (και άγνωστα) κόμματα ή κινήματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, αφού στα της Ν.Δ. στην Πιερία είναι σχεδόν γνωστά, ή τουλάχιστον συζητιούνται περισσότερο στα καφενεία.

Πηγές αναφέρουν ότι ξεκίνησε μια κόντρα μεταξύ της αριστερής συνιστώσας (ή των 53 διαφωνούντων όπως τους χαρακτηρίζουν κάποιοι), και των «προεδρικών», για το ποια ονόματα θα πλαισιώσουν την  κ. Μπέττυ Σκούφα στο επόμενο ψηφοδέλτιο, και το κατά πόσο αυτά τα ονόματα θα έχουν και μια καλή δυναμική ώστε να καταφέρουν να εισπράξουν την πολιτική φθορά της κυβέρνησης.

Η αριστερή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν στην Πιερία επιμένει στην γνωστή τακτική της να θέλει ονόματα που θ’ αντιπροσωπεύουν αυτούς, αλλά που κατά κοινή ομολογία δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλο έρεισμα στην τοπική κοινωνία, και πιθανότατα να μην καταφέρουν να σηκώσουν τα ποσοστά του κόμματος, πράγμα που είναι και το ζητούμενο σ’ αυτές (αλλά και σε όλες γενικά) τις εκλογές.

Από την άλλη πλευρά, οι «προεδρικοί» υποστηρίζουν τις δικές τους προτάσεις με ονόματα όπως ο Σάκης Γκούνας, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, εξαιρετικός επιστήμονας με ειδικότητα στα οικονομικά, αγαπητός στην τοπική κοινωνία, με πρόσφατη (επιτυχημένη)  μέτρηση της δυναμικής του τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. 

Ένα άλλο όνομα που έπεσε στο τραπέζι από τους «προεδρικούς» εκείνο του Γιάννη Κουρνούτη, πυροσβέστη στο επάγγελμα, επίσης αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ενεργός δυνατά στο κόμμα, με δυνατούς δεσμούς απ’ ευθείας με τον πρόεδρο. Μάλιστα μαθαίνω ότι έχει ήδη προταθεί πρόσφατα στον ίδιο, πάνω από μια φορές, από την Αθήνα μια θέση στο επόμενο ψηφοδέλτιο, μ’ εκείνον αρχικά ν’ αρνείται, χωρίς όμως να έχει δώσει ακόμη την τελική του απάντηση.

Ο Δημήτρης Ζησιμόμουλος, στρατιωτικός Ε.Α. με πολυετή ενασχόληση στα κοινά και με όρεξη προσφοράς, πράγμα που φαίνεται από την καθημερινή του δράση τόσο στον Δήμο Κατερίνης όσο και στα συνδικαλιστικά του κλάδου του στην πόλη.

Σε ότι αφορά το γυναικείο φύλο, το δεύτερο όνομα δηλαδή γυναίκας στο ψηφοδέλτιο, ακούστηκε δυνατά και το όνομα της κυρίας Αλεξάνδρας Νταρλαγιάννη, που θεωρείται από πολλούς μια επίσης εξαιρετική πρόταση. Η κυρία Νταρλαγιάννη είναι γνωστή στην Πιερία για την επιτυχημένη επαγγελματικής της πορεία, αλλά και για την πολιτική της δράση στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης και όχι μόνο. Στενή συνεργάτης και φίλη του πρώην Βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χάρη Τζαμακλή.

Άσχετο...;;; Στην πρόσφατη τριήμερη επίσκεψη της κυρίας Δούρου στην Περία, μεταξύ άλλων είδαμε και μια φωτογραφία της, από την εκδήλωση που έγινε στην Εκάβη για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, με την κυρία Άννα Μπίσμπα. Νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, και απ’ όσο ακούω πολύ αγαπητή στον κόσμο και καλή φίλη της κ. Γνωσούλας Χαϊλατζίδου. Απλά το αναφέρω. 

Οι προεδρικοί λοιπόν, με προτάσεις σαν τις προαναφερόμενες, θεωρούν πως θα ενισχύσουν κατά πολύ το επόμενο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, και θα έχουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα σε ποσοστά και αριθμούς, απ΄ότι αν βάλουν ονόματα που εκπροσωπούν μόνο την αριστερή συνιστώσα του κόμματος.

Η μάχη που δίνεται αυτό τον καιρό για το ποια πρόταση θα υπερισχύσει, είναι δυνατή και απ’ ότι ακούγεται έχει αρκετό παρασκήνιο. Οι τελικές αποφάσεις βέβαια θα έλθουν από τα κεντρικά στην Αθήνα, και τότε θα φανεί ποιοι θα δικαιωθούν, αλλά και τι ακριβώς έχει σκοπό να κάνει ο Τσίπρας στο κόμμα με την αριστερά και τους «53». 


Γράφει & υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια