HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η φωτογραφία που τελείωσε τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι από το ποδόσφαιρο


Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι είναι η απόδειξη για το πώς τα social media μπορούν να βάλουν τέλος ακόμη και στην καριέρα ενός προπονητή.

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι τον έμαθαν από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό. Από εκείνο τον 1,5 χρόνο και φυσικά από το επικό ξέσπασμά του σε μια συνέντευξη Τύπου. Οχι πρωτοφανές για Ιταλό προπονητή, φυσικά. Είχε προηγηθεί εκείνο του Τζοβάνι Τραπατόνι κατά του… Στρουντζ, όταν ήταν στη Μπάγερν Μονάχου. Σίγουρα, πάντως, εκείνη τη βραδιά στο ΟΑΚΑ ο Μαλεζάνι έδωσε… πλούσιο υλικό για τα επόμενα χρόνια. Υλικό που ακόμη και σήμερα είναι πολλοί αυτοί που απολαμβάνουν να βλέπουν στο youtube. Ηταν ένα ξέσπασμα που προκάλεσε προβλήματα στον Ιταλό σε ό,τι αφορά την παρουσία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά όχι στο ιταλικό. Εκεί συνέχιζε να βρίσκει δουλειές.

Παρένθεση: Το να λέμε «συνέχισε να βρίσκει δουλειές» ακούγεται υποτιμητικό για έναν allenatore που είχε πετύχει σπουδαία πράγματα στην Πάρμα. Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, κύπελλο Ιταλίας, ιταλικό Σούπερ Καπ, μπαλάρα. Και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι η Πάρμα του Μαλεζάνι ήταν από τις καλύτερες ιταλικές ομάδες που έχουν εμφανιστεί. Κι όμως, μετά το πέρασμά του από την Ελλάδα, το επίπεδο είχε κατέβει. Ουντινέζε, Εμπολι, Σιένα, Μπολόνια, Τζένοα, Παλέρμο, Σασουόλο ήταν οι ομάδες στις οποίες δούλεψε. Και θα συνέχιζε να δουλεύει αν δεν υπήρχαν τα social media. Μπορεί να μοιάζει περίεργο αυτό, αλλά είναι η πραγματικότητα.

Η προπονητική καριέρα του Μαλεζάνι, γενικά ο Μαλεζάνι για το ιταλικό ποδόσφαιρο τελείωσε εξαιτίας των social media. Και αυτή είναι μια ιστορία που θα πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας όταν τα χρησιμοποιούμε. Είναι πολύ εύκολο να καταστρέψεις έναν άνθρωπο και ο Αλμπέρτο αυτό το ξέρει καλά αφού το έζησε. Και το έζησε με άσχημο τρόπο, αφού ένα πρόβλημα υγείας είχε ως συνέπεια να χαρακτηριστεί… μεθύστακας. Αλκοολικός.



Η φωτογραφία με το κρασί που τον καταδίκασε

Γιατί χαρακτηρίστηκε έτσι; Επειδή ήπιε ένα ποτήρι κρασί, το οποίο ο ίδιος παράγει στο αμπέλι του. Αυτό ήταν το χόμπι του παράλληλα με την προπονητική και τελικά αυτό ήταν που τον καταδίκασε.

«Τα social media πραγματικά έφεραν την αποβολή μου από το ποδόσφαιρο. Ολα άρχισαν όταν κάποιοι νεαροί έβγαλαν μια φωτογραφία ενώ έπινα ένα ποτήρι κρασί και η σωματική κατάστασή μου δεν ήταν καλή. Οπότε αυτή η φωτογραφία στα social media είχε ως συνέπεια να θεωρηθώ μεθύστακας, ενώ στην πραγματικότητα έπασχα από υποθυρεοειδισμό και είχα χάσει περισσότερα από 10 κιλά. Εχω ένα αμπέλι και φτιάχνω κρασί, είναι το πάθος μου να ασχολούμαι με αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι αλκοολικός. Επαιρνα κάθε μέρα κορτιζόνη, δεν μπορούσα ούτε καν να σταθώ όρθιος εκείνη την περίοδο λόγω του προβλήματος με τον θυρεοειδή, αλλά εκείνη η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media είχε ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστώ ως ένας που έπινε πολύ και μεθούσε», είπε ο ίδιος πριν λίγα χρόνια.

Και αφού είχε γίνει η αρχή με τη φωτογραφία, ακολούθησαν τα ψεύτικα προφίλ… «Μετά άρχισαν να αναπαράγουν ατάκες που είχα πει σε στιγμές πάθους, φράσεις που ειπώθηκαν ίσως επειδή είχα ταυτιστεί πολύ με τη δουλειά μου, την προπονητική, την οποία αγαπούσα και αγαπώ. Δημιούργησαν ψεύτικα προφίλ με το όνομά μου, ενώ εγώ ποτέ δεν είχα δικό μου προφίλ. Με είχαν κάνει κάτι σαν ανέκδοτο. Η αλήθεια είναι ότι στα social media δεν μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Είναι χρήσιμα, αλλά μπορούν και να σε καταστρέψουν αν έτσι θέλουν κάποιοι», ήταν το μήνυμά του προς όλους.




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. "άτιμα social media, άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις στα... ταρταρα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!