Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο ΗΡΩΝ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΗΡΩΝ ΕΝ.Α ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ “NET METERING” ΚΑΙ ΤΩΝ «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ»


Επισκεφθείτε το κατάστημα μας ΕΙΡΗΝΗΣ 51 στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ (Έναντι 5ο Γυμνασίου)

Επικοινωνία τηλ: 23510 24440 κιν: 6973791759

e-mail: [email protected]

Εμείς ΜΙΛΑΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μαζί σας.

ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

Η κορυφαία ελληνική εταιρεία ενέργειας ΗΡΩΝ, έχει σχεδιάσει και παρέχει εδώ και ένα χρόνο το καινοτόμο και πρωτοποριακό εργαλείο «ΗΡΩΝ ΕΝ.Α»

Σημαντικά πλεονεκτήματα, έναντι των λύσεων που προτείνονται στους καταναλωτές για τη δική τους παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό, διαθέτει το πρόγραμμα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α.

Πρόκειται για την ολοκληρωμένη λύση της ελληνικής εταιρείας παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ΗΡΩΝ, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε οικιακούς καταναλωτές, επαγγελματίες και επιχειρηματίες να αποκτήσουν πρόσβαση στο φθηνό ρεύμα που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χωρίς τη δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη στέγη.

Με το ΗΡΩΝ ΕΝ.Α οι καταναλωτές και Πελάτες ΗΡΩΝ «παράγουν» την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζονται και επωφελούνται με εκπτώσεις που λαμβάνουν στους λογαριασμούς ρεύματος, οι οποίες ισοδυναμούν με υψηλές «αποδόσεις». Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η ετήσια, πραγματική «απόδοση» του ΗΡΩΝ ΕΝ.Α για το 2021 ήταν 15%.

Ας δούμε όμως τα συγκριτικά χαρακτηριστικά των λύσεων για οικονομικό ρεύμα από ΑΠΕ που παρέχουν τα προγράμματα «Net Metering», «φωτοβολταϊκά στη στέγη» και το ΗΡΩΝ ΕΝ.Α.

1. Ενεργειακός συμψηφισμός – Net Metering.

To Net Metering προϋποθέτει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στη στέγη και λειτουργεί ως εξής:

 • Συμψηφίζει την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια με αυτήν που καταναλώνει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ή της επιχείρησης
 • Ο λογαριασμός ρεύματος χρεώνεται μόνο αν η κατανάλωση είναι υψηλότερη από την παραγωγή
 • Σε περίπτωση μείωση της ζήτησης για ένα μήνα, ο συμψηφισμός μετατίθεται χρονικά σε μελλοντικό μήνα, εντός τριετίας.
 • Μπορεί να χαθεί μέρος του οφέλους του ενεργειακού συμψηφισμού, αν δεν υπάρχει ομοιόμορφη μηνιαία κατανάλωση ρεύματος.

2. Πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη».

Το ειδικό πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη» για οικιακούς καταναλωτές επίσης προϋποθέτει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σε κύρια κατοικία, και λειτουργεί ως εξής:

 • Ο Διαχειριστής Δικτύου προαγοράζει με σταθερή τιμή 0,087 ευρώ ανά κιλοβατώρα την παραγόμενη ενέργεια, για μια 20ετία.
 • Πιστώνονται στο λογαριασμό κατανάλωσης τα έσοδα της μηνιαίας παραγωγής ρεύματος.
 • Ισχύουν οι υπόλοιπες συμφωνηθείσες με τον προμηθευτή τιμολογιακές χρεώσεις και προσφορές

Ανώτατο όριο παραγωγής ρεύματος τα 6 Κιλοβάτ στα φωτοβολταϊκά των διασυνδεδεμένων με το δίκτυο περιοχών και τα 3 Κιλοβάτ των μη διασυνδεδεμένων με το δίκτυο περιοχών.

3. ΗΡΩΝ ΕΝ.Α.: χωρίς φωτοβολταϊκό στη στέγη

Η κορυφαία ελληνική εταιρεία ενέργειας ΗΡΩΝ, έχει σχεδιάσει και παρέχει εδώ και ένα χρόνο το καινοτόμο και πρωτοποριακό εργαλείο «ΗΡΩΝ ΕΝ.Α».

Τα πλεονεκτήματα του έναντι των άλλων δύο εναλλακτικών είναι:

 • Δεν χρειάζεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στη στέγη.
 • Εξοικονομούνται δαπάνες από το κόστος αγοράς και τοποθέτησης των ηλιακών πάνελ.
 • Το ΗΡΩΝ ΕΝ.Α διατηρείται σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης.
 • Μεταβιβάζεται σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο Πελάτη ΗΡΩΝ της επιλογής τους

Παρέχεται η δυνατότητα σταδιακής επαύξησης ως και το 75% της συμφωνημένης ισχύος της κατανάλωσής του, εντός της αρχικής τριετίας από την έναρξη του προγράμματος π.χ. για συμφωνημένη ισχύ 25 kVA, η ισχύς τους μπορεί να φτάσει ως τα 18,75 kW!

Πώς λειτουργεί το ΗΡΩΝ ΕΝ.Α.

Το ΗΡΩΝ ΕΝ.Α. δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές – πελάτες ΗΡΩΝ, να «παράγουν», με σύμβαση που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 20 έτη εφόσον το επιθυμούν, τμήμα της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζονται για την καθημερινή τους δραστηριότητα μέσα από τα φωτοβολταϊκά του ΗΡΩΝΑ και της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η επιλογή ενός εμπορικού προγράμματος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας του ΗΡΩΝΑ. Στη συνέχεια, εφόσον συμμετάσχουν στο ΗΡΩΝ ΕΝ.Α, γίνονται «παραγωγοί» της ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν.

Σημαντικές εκπτώσεις

Ανάλογα με το ποσό συμμετοχής τους στο ΗΡΩΝ ΕΝ.Α, η αξία της παραγόμενης καθαρής ενέργειας, τους επιστρέφεται στο λογαριασμό τους με τη μορφή εκπτώσεων στις χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας της παροχής τους. Για παράδειγμα για κάθε 1.000 ευρώ συμμετοχής, η παραγωγή «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας αντιστοιχεί σε 1 kW εγκατεστημένης ισχύος φωτοβολταϊκού. Ετησίως και σε βάθος χρόνου μέχρι και 20 χρόνια! Ενδεικτικά για το 2021, η ετήσια έκπτωση που έλαβε ο εκάστοτε συμμετέχων ανά €1000 στο πρόγραμμα ΗΡΩΝ ΕΝ.Α ανήλθε σε 150 ευρώ. Πρόκειται, δηλαδή για μία ετήσια, πραγματική «απόδοση» ύψους 15%: «απόδοση» αξιοζήλευτη σε σχέση με άλλα επενδυτικά προϊόντα.

Η έκρηξη του ενεργειακού κόστους συμπαρασύρει και ανεβάζει την «απόδοση» του ΕΝ.Α, την οποία οι καταναλωτές την απολαμβάνουν με τη μορφή μεγαλύτερων εκπτώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος. Εκείνοι που θα επιλέξουν το ΗΡΩΝ ΕΝ.Α. θα έχουν υψηλότερες εκπτώσεις, όσο οι τιμές χονδρεμπορικής αγοράς ανεβαίνουν. Έτσι ο καταναλωτής μπορεί και επωφελείται ακόμη περισσότερο όταν οι τιμές ενέργειας αυξάνονται, σε αντίθεση με το πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη» όπου η «απόδοση» του είναι σταθερή σε όλη τη διάρκεια της 20ετίας.

Το ΗΡΩΝ ΕΝ.Α. παρέχει ευελιξία στο ποσό της συμμετοχής, αλλά και ελευθερία ως προς το χρόνο αποχώρησης του εκάστοτε καταναλωτή από το πρόγραμμα. Ο καταναλωτής που θέλει να διακόψει τη συμμετοχή του, δεν επιβαρύνεται με ποινή πρόωρης αποχώρησης και εισπράττει το ποσό της συμμετοχής του, όπως αυτό θα έχει διαμορφωθεί κατά το χρόνο της αποχώρησής του, μετά την αφαίρεση των εκπτώσεων που θα έχει ήδη λάβει.

Επισκεφθείτε το κατάστημα μας ΕΙΡΗΝΗΣ 51 στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ

(Έναντι 5ο Γυμνασίου)

Επικοινωνία τηλ: 23510 24440 κιν: 6973791759

e-mail: [email protected]


Εμείς ΜΙΛΑΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μαζί σας.

ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια