HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Το τριήμερο 17-18-19 Ιουνίου 2022 το 23ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ (βίντεο)


Ιδιαίτερα τιμητική για την Κατερίνη η φιλοξενία του εθνικού συνεδρίου του Ελληνικού τμήματος της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ, το οποίο θα φιλοξενηθεί το τριήμερο 17-18-19 Ιουνίου 2022 στην Πιερία .

  Το τμήμα Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς» θα είναι ο οικοδεσπότης που θα υποδεχτεί την διοίκηση της ΑΧΕΠΑ -ΕΛΛΑΣ καθώς και τις αντιπροσωπείες τμημάτων από όλη την επικράτεια . 

 Το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουνίου 2022, όπερ και η τελετή έναρξης, θα τιμηθεί η μνήμη των αείμνηστων ιδρυτών της ΑΧΕΠΑ, των αοίδιμων ανά την γη μελών για τη συμβολή τους στην εδραίωση της ομογενειακής οργάνωσης, με κατάθεση στο μνημείο του Δημοτικού Κήπου Κατερίνης. Στη συνέχεια στο ανοικτό θέατρο του ιδίου χώρου, θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή έναρξης, που είναι ανοικτή στο κοινό, και θα ολοκληρωθεί με μουσικό και χορευτικό δρώμενο από τα αντίστοιχα τμήματα της  Εστίας Πιερίδων Μουσών. 

  Κεντρικός ομιλητής στην τελετή έναρξης θα είναι  ο ιστορικός και  καθηγητής στο Χεϊβερφορντ Κόλετζ της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, Αλέξανδρος Κιτροέφ, με θέμα την ιστορική διαδρομή της ΑΧΕΠΑ.

  Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν απολογισμοί και διαδικασίες για την εκλογή νέου διοικητικού σχήματος . 

  Η επόμενη ημέρα είναι ελεύθερη για την ξενάγηση των συνέδρων και των συνοδών μελών . Το γενικό συντονισμό του συνεδρίου φέρει ο Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ, κος Κωνσταντίνος Βαρσάμης.    

  Είναι χαρακτηριστικό ότι το φετινό εθνικό συνέδριο της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ πραγματοποιείται σε μια ξεχωριστής σημασίας συγκυρία. Τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την ίδρυση της Ελληνοαμερικανικής ​αδελφότητας, το έτος 1922 στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Αυτή η συγκυρία της εκατονταετηρίδας και η επιλογή της φετινής επετειακής χρονιάς να φιλοξενηθεί το συνέδριο στην Κατερίνη, προσδίδει ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση τόσο στην πόλη όσο και στο επιτελούμενο έργο του τοπικού τμήματος. 

  Ο πρόεδρος του «Ολύμπιος Ζευς», Παναγιώτης Ταρενίδης, με αφορμή το επετειακό συνέδριο, ως οικοδεσπότης, επισημαίνει: « είναι μεγάλη η τιμή και η συνακόλουθη ευθύνη της οργάνωσης ενός επετειακού συνεδρίου αφού το φετινό Εθνικό Συνέδριο συμπίπτει με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης .

  Καλούμε επομένως όλους τους συμπολίτες μας να ανταποδώσουν την τιμή με την παρουσία τους στην ανοικτή τελετή έναρξης  στο Ανοικτό Θέατρο του Πάρκου την Παρασκευή 17/6  στις 8 μμ για να ακούσουμε την ιστορία της ΑΧΕΠΑ και να απολαύσουμε μουσικές δημιουργίες κορυφαίων Ελλήνων συνθετών από  τη χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών που εδώ και επτά δεκαετίας αποτελεί τον Πολιτιστικό Φάρο του τόπου μας» 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια