HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τη νομική οδό αποφάσισαν ν’ ακολουθήσουν στο εξής οι κάτοικοι της Σφενδάμης Πιερίας για το άλυτο μέχρι τώρα πρόβλημα των αδέσποτων.


Μετά το τελευταίο δυσάρεστο επεισόδιο επίθεσης αδέσποτων σκυλιών στην Σφενάμη Πιερίας  με θύμα ένα άλογο (δείτε το ρεπορτάζ μας  ΕΔΩ), ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Αδάμ Χαραλαμπίδης κάλεσε όλο το χωριό σε γενική συνέλευση προκειμένου ν’ αποφασίσουν από κοινού πως θα κινηθούν στο εξής στο μεγάλο και άλυτο τα τελευταία χρόνια,  πρόβλημα των αδέσποτων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (25/6/2022) στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού με παριστάμενους αρκετούς κατοίκους, εκπρόσωπους φιλοζωικής οργάνωσης της περιοχής, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Λάζαρο Προβατίδη, ως εκπρόσωπο του Δήμου, τον πρώην δήμαρχο κ. Βαγγέλη Λαγδάρη, τον κ. Νίκο Λακασά και τον πρόεδρο του Συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων κ. Χρήστο Κομπατσιάρη.

Η κουβέντα ξεκίνησε σε ήρεμο κλίμα,  με τους κατοίκους να παίρνουν ένας-ένας τον λόγο και να καταθέτουν περιστατικά μ’ επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών που βίωσαν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους. Η ένταση στην συζήτηση άρχισε όταν ο αντιδήμαρχος κ. Προβατίδης ξεκίνησε να μιλάει και ν’ αφήνει μομφές ότι για το πρόβλημα ευθύνονται κατά κύριο λόγο οι κτηνοτρόφοι της περιοχής. Να σημειωθεί, ότι σ’ ερώτηση που του τέθηκε από τους κατοίκους για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα, και ποιο είναι το πλάνο της διοίκησης του Δήμου  για να λυθεί το πρόβλημα, οι απαντήσεις του αντιδημάρχου δεν ικανοποίησαν τους Σφενδαμιώτες με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά η κουβέντα.

Σε κάποιο σημείο της συζήτησης, ζήτησε και πήρε τον λόγο ο κ. Λαγδάρης, ο οποίος προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, ενώ παράλληλα αναγνώρισε το πρόβλημα, ομολογώντας ότι και στην δική του την διοίκηση υπήρχε, αλλά με τον νομοθέτη να του «δένει τα χέρια» δεν είχε και πολλές επιλογές να δώσει αποτελεσματικές λύσεις. Αμέσως μετά την τοποθέτησή του ο κ. Λαγδάρης αποχώρησε από την αίθουσα και την κουβέντα, χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις πάνω στην τοποθέτησή του.

Από την πλευρά του ο κ. Λακασάς, ως πρώην Γ. Γραμματέας του Δήμου Δίου-Ολύμπου, και με την εμπειρία του στο θέμα, κατέθεσε κάποιες προτάσεις που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, για να πάρει την απάντηση από τον αντιδήμαρχο ότι όλα αυτά που πρότεινε είναι σχεδόν ανέφικτα και ότι  δεν μπορούν να δώσουν άμεση λύση.

Σε κάποια στιγμή η ένταση ανέβηκε ακόμη περισσότερο, με τους ψυχραιμότερους της αίθουσας να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Τελικά η απόφαση που πάρθηκε σχεδόν ομόφωνα από τους κατοίκους είναι ότι στο εξής θα κινηθούν νομικά για κάθε επεισόδιο επίθεσης σε  κάτοικο ή οικόσιτο ζώο του χωριού, κατά παντός υπευθύνου και θ΄αφήσουν την δικαιοσύνη να λύση επιτέλους το χρόνια αυτό πρόβλημα.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια