HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΣΥΡΙΖΑ: Δεν βλέπουν άμεσα εκλογές - «Το πολιτικό σκηνικό έχει ήδη ανατραπεί»


Η είδηση για το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις έγινε γνωστή μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το πρωινό του Σαββάτου.
Μέλη της, ωστόσο, εκτιμούν στο CNN Greece πως ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές, γιατί κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με ομολογία ενοχής και γιατί το κλίμα για τον ίδιο είναι πολύ βαρύ αυτή τη χρονική περίοδο και στην ελληνική κοινωνία.

Στη συνεδρίαση, πάντως, της Πολιτικής Γραμματείας συζητήθηκε και μια πιθανή κατάθεση πρότασης μομφής, χωρίς όμως να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, αφού έτσι κι αλλιώς η Βουλή είναι κλειστή τον Αύγουστο.

Ως προς την εκδήλωση για την ποιότητα της δημοκρατίας και το κράτος δικαίου, η οποία είχε αναβληθεί λόγω των πυρκαγιών, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν το φεστιβάλ της Νεολαίας και τη ΔΕΘ.

Κάποιοι, μάλιστα, μεταξύ σοβαρού κι αστείου στην Κουμουνδούρου λένε πως ύστερα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις μπορεί να ζητήσουν κι από τον Νίκο Ανδρουλάκη να μιλήσει!

Επί της ουσίας, στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως το σκηνικό έχει ήδη ανατραπεί και πως ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός με ημερομηνία λήξης.

«Το μόνο που μένει είναι ή να ορίσει ο ίδιος πρόωρα την ημερομηνία αυτή, όπως από το Δεκέμβριο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ή να περιμένει το τέλος της τετραετίας», παρατηρούν, προσθέτοντας πως με το "γελοίο" αφήγημα που κυκλοφορούν από το Μέγαρο Μαξίμου περί εμπλοκής ξένων πρεσβειών δυναμιτίζουν και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να δείχνει ενδιαφέρον για τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, όπως φάνηκε κι από την επίσκεψή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την Παρασκευή, όπου ενημερώθηκε για τους ανοιχτούς φακέλους έρευνας, ιδίως αυτούς που αφορούν την ενέργεια.

Στη ΔΕΘ, εξάλλου, πρόκειται να παρουσιάσει τους πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί η πολιτική αλλαγή και με ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα στηρίζεται στην ενίσχυση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, όπως οι συλλογικές συμβάσεις και οι αποτελεσματικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, με ρύθμιση και διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του πανδημικού χρέους και κατάργηση του πτωχευτικού που έφερε η ΝΔ, με αναγέννηση μιας σειράς δημόσιων εργαλείων, όπως ο έλεγχος στη ΔΕΗ, αλλά και συνολικότερα με τη δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ.

Τέλος, «με μια ουσιαστική επαναφορά του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών κανόνων κόντρα στη θεσμική παρακρατική παρακμή που ζούμε σήμερα», όπως επισημαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια