Σερβίρετε με ζυμαρικά ή σαλάτα
Υλικά
- 1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σ. αποξηραμένο μαϊντανό
- 1 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 2 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώστε σε ένα γυάλινο πιρέξ λίγο λάδι.
- Ανακατέψτε την τριμμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και τη σκόνη σκόρδου σε μια μεγάλη επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Σφραγίστε και ανακινήστε για να αναμειχθούν τα υλικά καλά. Προσθέστε τις γαρίδες και κουνήστε τις μέχρι να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
- Τοποθετήστε τις γαρίδες επίπεδα στο προετοιμασμένο ταψί. Πασπαλίστε με το μείγμα ψίχας ψωμιού που έχει απομείνει στη σακούλα και περιχύστε με το λιωμένο βούτυρο.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι οι γαρίδες να αρχίσουν να γίνονται τραγανές, 15 έως 20 λεπτά.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!