HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ενοχλημένοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες από τις προκλήσεις Ερντογάν


Ψυχρή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν Ευρωπαίοι ηγέτες στον πρόεδρο της Τουρκίας στη Σύνοδο της Πράγας.

Περισσότερο απομονωμένος από ό,τι πήγε έφυγε από την Πράγα ο Ταγίπ Ερντογάν. Η άμεση απάντηση στην πρόκληση που του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκάλυψε το προκλητικό πρόσωπο του Τούρκου προέδρου στα μάτια 43 ευρωπαίων ηγετών που ήταν παρόντες στο δείπνο

«Η κυβέρνηση και εγώ δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη. Όσοι συμμετείχαν έβγαλαν τα συμπεράσματα τους» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Εκνευρισμένος, αιφνιδιασμένος και ενοχλημένος ο Ταγίπ Ερντογάν γκρίνιαζε χθες ακόμα και γιατί δόθηκε ο λόγος στον Έλληνα πρωθυπουργό

«Πρώτον, είναι ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει τους κανόνες του πρωτοκόλλου. Εκείνος προσπάθησε να μου μιλήσει ενώ δεν ήταν προγραμματισμένο. Ήμουν από τους κύριους ομιλητές, έκανα την ομιλία μου. Δεν ξέρω πως πήρε άδεια και από ποιον βγήκε και προσπάθησε να μιλήσει», ανέφερε ο Ερντογάν.

«Ίσως ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει συνηθίσει να του απαντούν. Έτσι δουλεύουμε στην ΕΕ», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιχείρησε να υποβαθμίσει όσα συνέβησαν

Κι αν ο Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να αφήσει την αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σ πίσω του, ο πρωθυπουργός την περιέγραψε σε πηγαδάκι με ευρωπαίους αξιωματούχους, κάποιος εκ των οποίων του είπε «Καλά τα είπες»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε: «Σηκώθηκα όρθιος και του είπα πως ό,τι έχω να σου πω θα στο πω κατά πρόσωπο».

Πάντως ο πρόεδρος της Τουρκίας παρότι αρνείται το διάλογο, ξέχασε τα «Μητσοτάκης γιοκ» που έχει πει και άφησε ανοικτή μια χαραμάδα συνεννόησης στο μέλλον .




Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια