HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εξαιρετικά επιτυχημένη η επετειακή ημερίδα της Πιερικής Αναπτυξιακής για το αποτύπωμα του LEADER στην Πιερία και τη συμπλήρωση 31 ετών από τη λειτουργία της


Εξαιρετικά επιτυχημένη η επετειακή ημερίδα της Πιερικής Αναπτυξιακής για το αποτύπωμα του LEADER στην Πιερία και τη συμπλήρωση 31 ετών από τη λειτουργία της (φωτογραφίες)

Τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022,  πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας, η ημερίδα που διοργάνωσε η Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. με θέμα «Το αποτύπωμα του LEADERστην Πιερία. 30+1 χρόνια: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADERΟΤΔΠΙΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. Ο.Τ.Α (ΠΑΑ 2014-2020)». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ LEADER, κος Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κος Γεώργιος, οι βουλευτές Πιερίας, κος Φώντας Μπαραλιάκος και κος Σάββας Χιονίδης, το στέλεχος της Μονάδας Προγραμματισμού ΕΥΔΠΑΑ του ΥΠΑΑΤ, κος Γιάννης Κοβάνης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι αναπτυξιακών εταιρειών από όλη την Ελλάδα, όπως επίσης και επενδυτές του τοπικού προγράμματος LEADERδιαχρονικά. 

Η ΑντιπεριφερειάρχηςΠιερίας και Πρόεδρος Δ.Σ. και Ε.Δ.Π. της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α., κα Σοφία Μαυρίδου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην ημερίδα για το αποτύπωμα του LEADER στην Πιερία, η οποία αποτέλεσε και μία επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 31 ετών από την ίδρυσή της. Η κα Μαυρίδου ευχαρίστησε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κο Γεωργαντά, όπως επίσης και το Γενικό ΓραμματέαΕνωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ LEADER, κο Δημήτρη Παπαγιαννίδη για την εξαιρετική συνεργασία με την Πιερική Αναπτυξιακή, όπως επίσης και για τη σημαντική στήριξή τους σε μεγάλα έργα, όπως το «Κοινωνικό Συσσίτιο» και η «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τα εγκαίνια των οποίων πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υπουργού Α.Α.Τ. και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κου Απόστολου Τζιτζικώστα, με το πέρας της εκδήλωσης. 

Το συντονισμό της ημερίδας, όπως επίσης και την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πιερικής Αναπτυξιακής και Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ράχης «ο Άγιος Λουκάς», κος Δημήτρης Ντούρος. Οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν έδωσαν το πολυσήμαντο αποτύπωμα του  LEADERστην Πιερία, όπως επίσης κάλυψαν λεπτομερώς και το πολυσχιδές έργο της Πιερικής Αναπτυξιακής, η οποία στα 31 έτη λειτουργίας της έχει προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία και έχει συντελέσει στην ουσιαστική εξωστρέφεια της Πιερίας εντός κι εκτός συνόρων.Επιπλέον, οφείλουμε να τονίσουμε, πως η Πιερική Αναπτυξιακή είναι δεύτερη σε όλη την Ελλάδα σε καθαρές απορροφήσεις, γεγονός που την καθιστά πρωτοπόρα και εξαιρετικά παραγωγική, προς όφελος όχι μόνο της Πιερίας, αλλά και της χώρας μας γενικότερα. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε και η νέα προκήρυξη LEADER, επί της οποίας έγινε συζήτηση και διεξήχθη ένας παραγωγικός διάλογος.

Η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη βράβευση του Υπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, του Γενικού ΓραμματέαΕνωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ LEADER, του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, των προηγούμενων διοικήσεων της Πιερικής Αναπτυξιακής και των επενδυτών του τοπικού προγράμματος LEADER.Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής, κα Σοφία Μαυρίδου, ευχαρίστησε από καρδιάς, όλους, όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τη μεγάλη αυτή εκδήλωση, αλλά και τα στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής, τα οποία εργάζονται άοκνα και κάθε φορά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Πιερίας, ενώ διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους, πως η Πιερική Αναπτυξιακή θα συνεχίσει να εργάζεται με την ίδια παραγωγικότητα, κατακτώντας κάθε φορά νέες κορυφές θέτοντας την Πιερία σε ακόμα μεγαλύτερη τροχιά ανάπτυξης και προόδου. 


































































































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια