Ελαφρύ και νόστιμο πιάτο για τις ημέρες που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε
Υλικά
- 2/3 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
- 2 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού
- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. σ. σησαμέλαιο
- 1 κ. σ. κορν φλάουρ
- 1 κ. γλ. σάλτσα Sriracha, ή περισσότερο, ανάλογα με τη γεύση
- 1 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
- 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα, κομμένη σε λεπτές φέτες κατά μήκος
- 1 κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το ζωμό κοτόπουλου, το μέλι, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο, το σησαμέλαιο, το κορν φλάουρ, τη σάλτσα Sriracha, το τζίντζερ, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και 1/4 φλιτζανιού νερό.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τη μπριζόλα και μαγειρέψτε, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι να ροδίσει, περίπου 3- 4 λεπτά.
- Ανακατέψτε το μπρόκολο και το μείγμα σάλτσας σόγιας μέχρι να μαλακώσει και να πήξει ελαφρώς, περίπου 3- 4 λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!