HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κατερίνη – Δημοτικές εκλογές 2023: Φιλοκώστας vs Μυστρίδης – Ποιος εκλέγεται και ποιος όχι και γιατί;


Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε αυτό το φαινόμενο ιδιαίτερα σε αυτοδιοικητικές εκλογές. Δηλαδή 2 ή περισσότερα μέλη μιας οικογένειας να μπαίνουν υποψήφιοι σε διαφορετικούς συνδυασμούς, και να διχάζουν την οικογένεια. 

Κερδισμένοι ΠΑΝΤΑ από αυτές τις καταστάσεις είναι οι υποψήφιοι επικεφαλής  και οι συνδυασμοί τους, γιατί ως γνωστόν το «διαίρει και βασίλευε» είναι μια αλάνθαστη συνταγή που βρίσκει τις ρίζες της στην αρχαιότητα.

Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και απλά, όσο και αν θέλουν κάποιοι να υπερθεματίσουν υπερ του Ανέστη Μυστρίδη για να «κλέψουν» τις εντυπώσεις. 

Όσοι γνωρίζουμε την ανθρωπογεωγραφία της Κατερίνης το καταλαβαίνουμε. Για τους υπόλοιπους ακολουθεί μια απλή περιγραφή της κατάστασης για να καταλάβουν όλοι το αποτέλεσμα αυτής της… «μάχης» όπως κάποιοι θέλουν να την ονομάσουν.


Ανέστης Μυστρίδης

Εξαιρετικός επαγγελματίας και οικογενειάρχης. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό και πτυχιούχο Νομικής  Σαββατούλα Φιλοκώστα κι έχει τρία παιδιά. Με απλά λόγια είναι γαμπρός του Κ. Φιλοκώστα. Κρατήστε το αυτό.

Σε ότι αφορά την πολιτική του δράση και εμπειρία Α. Μυστρίδης ήταν υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, του Ιουνίου και του Μαϊου 2012, επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα των εκλογών του Ιανουαρίου 2015 και είναι ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας των ΑΝ.ΕΛ. Πιερίας, με τον Κώστα Φιλοκώστα πάντα στο πλευρό του να τον στηρίζει. Στις 4 Ιουλίου του 2018 ο Α. Μυστρίδης αποχωρεί από τους ΑΝΕΛ με επίσημο δελτίο τύπου επικαλούμενος το θέμα της ονομασίας της Μακεδονίας τότε, κλείνοντας παράλληλο το μάτι στην Νέα Δημοκρατία, αφού αργότερα διεκδικούσε μια θέση στο ψηφοδέλτιό της.

Με την αυτοδιοίκηση ο Α. Μυστρίδης ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 2019, όντας τότε διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης στηρίζοντας τον σημερινό Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, στο πλευρό του Δημήτρη Ζησιμόπουλου. (διαβάστε εδώ). Το αποτέλεσμα ωστόσο ΔΕΝ τον δικαίωσε, σε ότι αφορά τον Δ. Ζησημόπουλο, και έτσι αποσύρθηκε από την ενεργό δράση για 3,5 χρόνια, μέχρι που προχθές (12/3/2023) ανακοινώθηκε ως υποψήφιος με τον συνδυασμό «Δήμος Πρότυπο» του Γ. Ντούμου.


Κώστας Φιλοκώστας (ο Λοχαγός)

Πρωταγωνιστής στην Αυτοδιοίκηση τα τελευταία 30 χρόνια με τεράστια προσφορά στον τόπο. Πρώην Αντινομάρχης. Συντονιστής των ΑΝΕΛ στην Πιερία μέχρι το 2018. Τον γνωρίζουν μέχρι και οι πέτρες της πόλης και όχι μόνο! Αδελφός της συζύγου του Α. Μυστρίδη. 

Έχει κάνει «άπειρους» προεκλογικούς αγώνες, και γνωρίζει το παιχνίδι αυτό και από την καλή και από την ανάποδη. Δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση… 

Μπαλαντέρ με σημαντικές ικανότητες. «Παίζει» μπάλα όπου και αν τον χρειαστείς. Από επιθετικός έως και τερματοφύλακας. Από απλός στρατιώτης μπορεί σε μηδέν χρόνο να γίνει στρατηγός και να σου κερδίσει όποια μάχη τον βάλεις να πολεμήσει για σένα. Είναι ένα πολυεργαλείο που όλοι χρειάζονται να έχουν μαζί τους. Δεν φοβάται να λερώσει τα χέρια του ή να συγκρουστεί αν πρόκειται να προσφέρει στον τόπο του κάτι καλό. Πιστός στον λόγο του και τις αρχές του. Ποτέ δεν έχει ακουστεί τ’ όνομά του σε ύποπτες ή «δύσκολες» υποθέσεις. Δεν έχει λοιπόν δώσει δικαίωμα σε ΚΑΝΕΝΑΝ να πει μέχρι σήμερα κάτι αρνητικό εις βάρος του.

Τα τελευταία χρόνια, ως εξαιρετικός οικογενειάρχης που είναι, είχε αφιερωθεί στην προσωπική του ζωή και την οικογένειά του, που τον χρειαζόταν. Πέρασε δύσκολες καταστάσεις, ιδιαίτερα τον χειμώνα που πέρασε, αλλά όπως πάντα κατάφερε και ξαναστάθηκε στα πόδια του, δυνατότερος από ποτέ!

Όσο για εκείνους που τον πλησιάζουν τις τελευταίες ημέρες με διάθεση να τον πειράξουν, και τον ρωτάνε για την υποψηφιότητα του γαμπρού του, εκείνος απαντά: «Δημοκρατία  έχουμε  και  όλοι  μπορούν να  εκθέσουν  τον  εαυτό  τους  στα  κοινά και  να  προσφέρουν...»

Τώρα που γνωρίζετε λοιπόν το ποιος είναι ποιος (who is who), τα συμπεράσματα δικά σας, και την απάντηση στο ερώτημα ποιος θα είναι κερδισμένος από τη μάχη αυτή, δώστε την μόνοι σας.

 

Γράφει & υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος.-




Δείτε ακόμη:

Κάνει «come back» στην πολιτική σκηνή της Πιερίας ο Ζήσης Ζάννας;

Βόρεια Πιερία: Πήρε «φωτιά» ο Κομπατσιάρης! Έκανε αρχή με τριπλή ανακοίνωση υποψηφίων. Αν συνεχίσει έτσι τότε…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια