HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τέμπη: «Πεδίο μάχης» θυμίζουν τα νοσοκομεία της Λάρισας μετά τη σύγκρουση των τρένων – Γονείς ψάχνουν τα παιδιά τους


Εθνική τραγωδία ξημέρωσε για την Ελλάδα από την φονική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης.

Από την σύγκρουση μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 32 άνθρωποι, κυρίως νέοι φοιτητές, 85 τραυματίες, ενώ 53 άτομα παραμένουν ακόμα στο νοσοκομεία.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών συνεχίστηκαν όλο βράδυ για να απεγκλωβίζουν επιβάτες.

Οι εικόνες με το πρώτο φως της ημέρας είναι τραγικές. Στάχτη και αποκαΐδια.



Τα νοσοκομεία της Λάρισας που υποδέχθηκαν νεκρούς και τραυματίες έχουν μετατραπεί σε «πεδία μάχης».

Συγκλονιστικές είναι οι φιγούρες των γονέων που αναζητούν τα παιδιά τους ανάμεσα στα θύματα και τους τραυματίες.

Η εικόνα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Λάρισας, είναι απελπιστική με το Γενικό Νοσοκομείο να μέτρα 14 νεκρούς και 20 τραυματίες με τον έναν από αυτούς να διακομίζεται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι νεκροί στο Γενικό Νοσοκομείο είναι φοιτητές.

Από την άλλη πλευρά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας αριθμεί 9 νεκρούς, 48 τραυματίες, δύο εξ αυτών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται δυο παιδία 7 χρονών και 9 μηνών σε καλή κατάσταση.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, ανέφερε ότι όλα τα πτώματα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης.

Εκτός του εφημερεύοντος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, έχει τεθεί σε λειτουργία εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης, τα Νοσοκομεία Γεννηματά και Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης για να υποδεχτούν εγκαυματίες όπως και τα νοσοκομεία της Αττικής.

Ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης μίλησε για την τραγωδία που έχει κοστίσει τη ζωή σε 32 ανθρώπους.

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το συμβάν, μοιράσαμε την δραστηριότητά μας, προκειμένου να βοηθήσουμε όσο γίνεται καλύτερα και πιο γρήγορα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους ανθρώπους μας. Άνοιξε η εφημερία και του δεύτερου νοσοκομείου της Λάρισας, άρχισαν να φτάνουν στην αρχή τα ασθενοφόρα με τους τραυματίες και μετά με τους νεκρούς. Ήταν μια τραγική εικόνα. Στο τρένο επέβαιναν πολλοί φοιτητές», είπε αρχικά.

«Η εικόνα είναι τραγική, υπάρχουν εγκαυματίες, έγιναν ακρωτηριασμοί, δεν περιγράφεται με λόγια. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο κ. Καλογιάννης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια