HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ζήσης Ζάννας Υπ. Βουλευτής Πιερίας Σύριζα: "Μέχρι πού θα φτάσετε, κ. Μητσοτάκη;"


Σε μια ύστατη προσπάθεια να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες της, η σημερινή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, με αποκορύφωμα το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, επιχειρεί να επιμερίσει την υπαιτιότητά της στη βάση του δόγματος της συλλογικής ευθύνης.

Η επικοινωνιακή διαχείριση ενός τόσο συγκλονιστικού γεγονότος με προκλητικό τρόπο και σκηνοθετημένο πένθος δεν κατευνάζει την οργή του κόσμου, αντιθέτως φαίνεται να αντιμετωπίζεται με δυσπιστία ακόμα και από τον πιο στενό πυρήνα υποστηρικτών του.

Στόχος του πρωθυπουργού δεν είναι μόνο να επιρρίψει ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά να εμφανίσει όλους τους πολίτες ως μετόχους στην αποτυχία της ίδιας της πολιτικής του. Η επανάληψη της «συγγνώμης» για αυτό που νομίζει ότι δεν προκάλεσε η επιτελική αριστεία τους, αλλά κλήθηκε απλώς να διαχειριστεί, έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της και στα τηλεοπτικά πάνελ. Οπως έπραξε στην πανδημία του κορονοϊού, στην ενεργειακή κρίση, στην ακρίβεια, η κυβέρνηση χρίζει συνυπεύθυνους τους πολίτες στην αποτυχία των συνειδητών πολιτικών επιλογών της.

Το «όλοι φταίμε» θυμίζει το περιβόητο «μαζί τα φάγαμε». Ακόμη και αν η πανδημία ήταν εισαγόμενη, η απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας ήταν και είναι κυβερνητική επιλογή. Επίσης, αν η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, η αισχροκέρδεια αφορά την εγχώρια οικονομία της αγοράς και την απραξία του κράτους να βάλει φρένο σε όσους εκμεταλλεύονται τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων για να πλουτίσουν.

Λίγο πριν από τη διαφυγή στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της κυβερνητικής βαρβαρότητας και εν μέσω εθνικού πένθους, το περίφημο «επιτελικό κράτος», σε όσο χρόνο απομένει, επιλέγει να ανοίξει διάπλατα την πόρτα σε νέο γύρο ιδιωτικοποιήσεων αυτή τη φορά στο νερό, στην Υγεία με το ογκολογικό νοσοκομείο παίδων. Τι νεοφιλελεύθερες εκπλήξεις θα κρύβουν τα 10 τελευταία νομοσχέδια του κ. Μητσοτάκη;

Είναι φανερό ότι ο τόπος χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή σε προοδευτική, δημοκρατική κατεύθυνση. Τα ποτάμια της οργής και της θλίψης, των χιλιάδων νέων σε όλη τη χώρα ίσως να αποτελέσουν τη μαγιά μιας νέας πολιτικοποίησης που έχει ανάγκη ο τόπος, με τη νεολαία στο προσκήνιο για ένα κράτος που θα σέβεται απόλυτα την ανθρώπινη ζωή και μια κοινωνία που θα το απαιτεί!

*Πρώην βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Πιερία

Πηγή


Διαβάστε ακόμη:

Ζήσης Ζάννας Υπ. Βουλευτής Πιερίας Σύριζα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένας πρωθυπουργός που δεν γνώριζε τίποτα

Ζήσης Ζάννας υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Νομοσχέδια εξυπηρέτησης συμφερόντων φέρνει η απονομιμοποιημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ζήσης Ζάννας υπ. Βουλευτής Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: ¨Σώστε το νερό! Είναι δημόσιο αγαθό!!!"


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια