HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Το ζήσαμε και αυτό! Υποψήφιος, δώρισε «φακελάκι» σε σύλλογο, για… ψήφους, αλλά μετά το ζητούσε πίσω!


Συνήθως σε προεκλογικές περιόδους βλέπουμε και ακούμε πολλά ευτράπελα αλλά και παράλογα πράγματα. Προφανώς ισχύει η ρήση που  λέει, ότι «στον έρωτα, τον πόλεμο και την πολιτική επιτρέπονται ΟΛΑ!!!»

Πρόσφατα λοιπόν έφτασε στ’ αυτιά μας και αυτή η ιστορία, που μας έκανε να γελάσουμε, αλλά και να προβληματιστούμε ταυτόχρονα.

Δεν έχουν σημασία οι λεπτομέρειες (τι, που, ποιος ή πότε) αλλά το ίδιο το γεγονός.

Ένας υποψήφιος λοιπόν, αυτοδιοικητικός, μέσα στην αγωνία και το άγχος της προεκλογικής περιόδου, σ’ ένα ραντεβού του με πρόεδρο ενός συλλόγου, θέλοντας να δείξει την «ευαισθησία» του, του έδωσε ένα φάκελο με το ποσό των 1500 ευρώ με την αιτιολογία ότι κάνει αυτή τη δωρεά για να καλυφθούν «οι άμεσες ανάγκες του συλλόγου» και με την υπόσχεση ότι όταν (με την βοήθεια του προέδρου & του συλλόγου εννοείται) εκλεγεί, θα «βοηθήσει» σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.

Στο μυαλό του ο υποψήφιος είχε «δέσει» τον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου που εκπροσωπούσε  ως ψηφοφόρους του, παρ’ όλο που δεν είχε γίνει συγκεκριμένη κουβέντα ή «deal» στο ραντεβού.

Λίγες μέρες όμως αργότερα, ο πρόεδρος του εν λόγω συλλόγου, βρέθηκε με τον αντίπαλο του υποψηφίου με τον οποίο ήταν πολύ φίλοι από τα σχολικά τους χρόνια, και συζήτηση με την συζήτηση αποφάσισε να συστρατευθεί μαζί του.

Επειδή όμως στις μικρές και κλειστές κοινωνίες τα νέα μαθεύονται γρήγορα, έφτασε στ’ αυτιά του «υποψηφίου» το νέο, και την επόμενη ημέρα τηλεφώνησε στον πρόεδρο και απαίτησε το «φακελάκι» πίσω. Τα όσα ακολούθησαν δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Αυτό που έχει σημασία στην παραπάνω ιστορία είναι ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι λειτουργούν ακόμη σε τέτοιες καταστάσεις. Αν αναρωτιέστε γιατί, η απάντηση είναι απλή.

Γιατί μπορούν, και γιατί ΕΜΕΙΣ τους το επιτρέπουμε…

 

Γράφει & υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος.-

 

*φωτογραφία αρχείου


Δείτε ακόμη:

Κατερίνη – Δημοτικές εκλογές 2023: Φιλοκώστας vs Μυστρίδης – Ποιος εκλέγεται και ποιος όχι και γιατί;

Κάνει «come back» στην πολιτική σκηνή της Πιερίας ο Ζήσης Ζάννας;

Βόρεια Πιερία: Πήρε «φωτιά» ο Κομπατσιάρης! Έκανε αρχή με τριπλή ανακοίνωση υποψηφίων. Αν συνεχίσει έτσι τότε…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια