HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μάθε που ψηφίζεις σε λιγότερο από ένα λεπτό με 3 απλά βήματα (βίντεο)


Πλησιάζοντας η ημερομηνία των εκλογών (21 Μαΐου 2023) όπου θα κληθούμε να ψηφίσουμε για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, αλλά και τους βουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν στην νέα Βουλή τα επόμενα 4 χρόνια, θα πρέπει να μάθουμε τουλάχιστον το εκλογικό τμήμα στο οποίο θ’ ασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα.

Σήμερα τα πράγματα είναι ακόμη πιο εύκολα χάρη στην εφαρμογή που υπάρχει πλέον και είναι προσβάσιμη από σχεδόν όλες τις συσκευές που διαθέτουμε σήμερα. Υπολογιστής, έξυπνο κινητό (smart phone) και τάμπλετ. Τα βήματα που ακολουθούμε είναι 3 και είναι τα ίδια σε όλες τις προαναφερόμενες συσκευές.

1) Ανοίγουμε την μηχανή αναζήτησης της Google και πληκτρολογούμε τη φράση «Μάθε που ψηφίζεις» στα ελληνικά ή στα greeklish (το ίδιο είναι)

2) Επιλέγουμε το πρώτο αποτέλεσμα
που θα μας δώσει. Γενικά τα πρώτα 3 αποτελέσματα οδηγούν στον ίδιο στόχο, αλλά το πρώτο είναι το πιο γρήογορο και το πιο εύκολο

3) Στη νέα σελίδα που μας οδηγεί το κλικ μας συμπληρώνουμε την φόρμα της φωτογραφίας που βλέπετε, ακολουθώντας τις οδηγίες, και πατάμε στο κουμπί «Αναζήτηση». ΔΕΝ είναι απαραίτητο να συμπληρώσουμε πατρώνυμο και μητρώνυμο μαζί. Αρκεί το ένα από τα δύο. Θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπετε ακριβώς πως γίνεται η διαδικασία και πόσο διαρκεί. Θυμίζουμε ότι είναι ίδια είτε από υπολογιστή, είτε από κινητό smart hpone ή τάμπλετ.


Στο αποτέλεσμα θα διαβάσουμε τον ειδικό εκλογικό αριθμό μας, το εκλογικό διαμέρισμα που ψηφίζουμε, καθώς και το εκλογικό τμήμα. Με τις 2 τελευταίες πληροφορίες, ανατρέχουμε στις αναρτήσεις που θα υπάρχουν εκείνη την ημέρα σε κεντρικά σημεία της περιοχής μας (πλατείες κυρίως) και βλέπουμε την διεύθυνση του τμήματος που θα ψηφίσουμε.

Θυμηθείτε ότι θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ένα επίσημο έγγραφο που να ταυτοποιεί το ποιος ή ποια είστε. Δηλαδή ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κ.λ.π.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια