HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Οριστικό: Πρόεδρος ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος στους «Έλληνες» - Στην Α' Αθήνας ο Ηλίας Κασιδιάρης


Με νομικά επιχειρήματα, με τα οποία θα «κονιορτοποιήσει» - όπως πιστεύει - τον νόμο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τον αποκλεισμό του καταδικασμένου, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, κάνει δυναμική είσοδο στην πολιτική σκηνή, ο ε.τ. Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει Πρόεδρος του «Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ».

Ο γνωστός ε.τ. Ανώτατος Εισαγγελέας, αναμένεται να αναλάβει πρόεδρος του κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ, που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ θα το εκπροσωπήσει και νομικά στον Άρειο Πάγο.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο γνωστός ε.τ. Ανώτατος Εισαγγελέας, αφού - όπως αναφέρει - καταργηθεί η διοικούσα επιτροπή και προχωρήσουν σε αλλαγές στο καταστατικό, θα αναλάβει και επίσημα Πρόεδρος του κόμματος.

Ο κ. Κανελλόπουλος, που αποχώρησε σχετικά πρόσφατα από το δικαστικό Σώμα, αφού αναλάβει πρόεδρος στο κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ», θα εκπροσωπήσει και νομικά το κόμμα, στη δικαστική μάχη, που αναμένεται να δοθεί ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου στο Α1’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

Ο πρώην ανώτατος Εισαγγελέας, που είχε υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης επισήμανε ότι, ο ίδιος θα υποβάλλει τη δήλωση του στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την άδεια, για συμμετοχή στις εκλογές, ενώ παράλληλα θα αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του κόμματος στη δικαστική μάχη που αναμένεται να δοθεί στο Α’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο οποίο προϊσταται ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος.

Ο κ. Κανελλόπουλος υποστηρίζει ότι, είχε επαφές με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και επιβεβαίωσε ότι, ο Ηλίας Κασιδιάρης «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας», ενώ ο ίδιος σε άλλες περιφέρειες, αφού ως γνωστόν, ως Πρόεδρος του κόμματος μπορεί να είναι υποψήφιος σε όποια περιφέρεια θέλει.

Την υποψηφιότητα του κόμματος Κασιδιάρη αναμένεται στις εκλογές της 21ης Μαΐου αναμένεται να κρίνει το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο υπηρετούν: Ως Πρόεδρος ο Χρήστος Τζανερρίκος, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και δέκα Αρεοπαγίτες, οι: 1) Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, 2) Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, 3) Χρήστος Κατσιάνης, 4) Ασημίνα Υφαντή, 5) Κανέλλα Τζαβέλλα-Δημαρά, 6) Στέφανος-Σπυρίδων Πανταζόπουλος, 7) Γεώργιος Παπαγεωργίου, 8) Κορνηλία Πανούτσου, 9) Φώτιος Μουζάκης και 10) Αικατερίνη Χονδρορίζου.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, κάθε κόμμα θα υποβάλει σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 2 Μαΐου την αίτησή του με τους υποψηφίους του (αυτό γίνεται για πρώτη φορά), ενώ δύο ημέρες πριν θα υποβληθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο από κάθε πολιτικό σχηματισμό το όνομά του και το σήμα του υποψηφίου κόμματος.

Στις 5 Μαΐου 2023, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς και θα αποφανθεί για το Εθνικό Κόμμα-Ελληνες, καθώς και για όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.

Ο νόμος 5019/2023, που ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές, εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία κι εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, ανεξάρτητα εάν η καταδίκη τους δεν έχει καταστεί αμετάκλητη.

Δεδομένο πάντως θα πρέπει να θεωρηθεί ότι, εάν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει αρνητικά είτε συνολικά για το κόμμα είτε για τη συμμετοχή Κασιδιάρη, τότε θα υπάρξει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο ε.τ. Ανώτατος Εισαγγελέας Τάσος Κανελλόπουλος έχει ιδρύσει από το Φεβρουάριο του 2022 τον δικό του πολιτικό φορέα, με τίτλο «Εάν…», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα».

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με καταγωγή από το χωριό Κέρτεζη των Καλαβρύτων είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας με μακρά παράδοση στη Δικαιοσύνη.

Ο ένας αδελφός του ήταν Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου, που αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης, ο δεύτερος είναι εν ενεργεία Αντιπροεδρος ΑΠ και ο τρίτος ο γνωστός δικηγόρος, που έχει διατελέσει και πρόεδρος της ΕΠΑΕ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια