HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κωστής Χατζηδάκης: Αύριο κατατίθεται η τροπολογία για την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων


Για την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων και το εξωιδρυματικό επίδομα, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «θα κατατεθεί αύριο η τροπολογία. Σε αυτά θα συνυπολογιστεί και το εξωιδρυματικό επίδομα που καταβάλει ο ΕΦΚΑ και καταλαμβάνει μία πολύ μεγάλη κατηγορία αναπήρων συμπόλιτών μας».

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι οταν πέσει η ανεργία κάτω από 10% θα ξεκινήσει η διαδικασία για το ξεπάγωμα των τριετιών: «Η ανεργία δεν πέφτει αυτόματα. Η ανεργία έπεσε γιατί υπήρχε μία σοβαρή, αποτελεσματική κυβέρνηση που εφάρμοσε σωστές πολιτικές. Εάν υπάρχει αστάθεια και αμφιβολία ως προς τις προοπτικές της χώρας προφανώς δεν θα ανοίγουν καινούριες δουλειές γιατί δεν θα επενδύει κανείς και η ανεργία θα πάρει την ανηφόρα. Το λέει και ο Νόμος: Όταν η ανεργία πέσει κάτω από το 10% θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις τριετίες των εργαζομένων».

Για τις παράλληλες συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «ήδη ξεκίνησαν να καταβάλλονται τον Μάρτιο , τον Απρίλιο θα καταβληθούν πολύ περισσότερες. Είναι θέμα 2-3 μηνών να αντιμετωπιστεί πλήρως το θέμα για τις παράλληλες συντάξεις».

«Ακούω για ακόμη μία φορά τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θα δώσουν τον ουρανό με τ’ άστρα. Αν δείτε τις δηλώσεις χθες του κ. Τσίπρα, ξεπερνάει κάθε φαντασία. Τα ίδια έκαναν και το 2014 και μετά ήρθαν και επέβαλαν το μνημόνιο, έκαναν μειώσεις στους συνταξιούχους. Και για εμάς είναι πολύ εύκολο να αρχίσουμε να τάζουμε. Αν κρατάμε κάποιο φρένο είναι γιατί θέλουμε να είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι»,πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα σχολίασε: «Παλιό άλογο περπατισιά δεν αλλάζει. Έχουν συνηθίσει να δίνουν υποσχέσεις με το τσουβάλι, λόγια παχιά, πολιτικοί Άι – Βασίληδες. Αυτό αποβαίνει εις βάρος της οικονομίας. Και αν υποθέσουμε ότι αυτά θα γίνουν πράξη, από κάπου θα βρεθούν. Θα βρεθούν από την αύξηση των φόρων».

Για το ζήτημα του νερού, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «είναι μη θέμα. Ίσως να υπήρξαν εσφαλμένοι επικοινωνιακοί χειρισμοί από την πλευρά της κυβέρνησης διότι αφήσαμε να αναπτυχθεί η μυθολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Παλαιότερα, που είχε γίνει προσπάθεια στα χρόνια των μνημονίων, βγήκε απόφαση του ΣτΕ που το απαγορεύει. Δημιουργήθηκε μία ρυθμιστική αρχή για να ελέγχει τις επιμέρους επιχειρήσεις του νερού, των διαφόρων δήμων, σε σχέση με την ποιότητα και την τιμολόγηση του νερού, πράγμα που γινόταν από το υπ. Περιβάλλοντος όχι με τρόπο αποτελεσματικό. Φτάσαμε σε όλη αυτή την αερολογία που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

«Αύριο, εγκαινιάζεται ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός θεσμός, ο θεσμός του προσωπικού βοηθού για τους αναπήρους συμπολίτες μας. Για να ενταχθεί στην κοινωνική και την οικονομική ζωή. Είναι μία σημαντική μεταρρύθμιση που πληρώνεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι κοινωνική πολιτική στην πράξη. Οι Έλληνες πολίτες έχουν κουραστεί να ακούνε μεγάλα λόγια», κατέληξε λέγοντας ο κ. Χατζηδάκης.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια