HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δήμος Δίου-Ολύμπου: 13 μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων. Πόσοι θα φτάσουν μέχρι το τέλος;


Δύο εβδομάδες περίπου πριν την εκπνοή της προθεσμίας της κατάθεσης των ψηφοδελτίων (31/8 είναι η ημερομηνία αυτή), ο προεκλογικός πυρετός ανεβαίνει και η κατάσταση αρχίζει να «καθαρίζει» για το Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Λέτε να ζήσουμε πάλι ότι ζήσαμε και εχθές με τις 2 από τις 3 ελληνικές ομάδες να προκρίνονται στα playoff ου Europa Leagueκαι το Conference League; Ας δούμε τα μέχρι στιγμής δεδομένα και να κάνουμε τις εκτιμήσεις μας.

Βαγγέλης Γερολιολιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου

Ο Βαγγέλης είναι ο νυν δήμαρχος, και ως είθισται ο εν ενεργεία δήμαρχος έχει πάντα το προβάδισμα. Φαίνεται να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του, ίσως μάλιστα έχει και «αναπληρωματικούς» για κάθε ενδεχόμενο. Ανακοινώνει καθημερινά υποψήφιους και σίγουρα θα έχει ένα πλήρες ψηφοδέλτιο να καταθέσει στην καταλυτική ημερομηνία.

Πέτρος Κιάφας Υποψήφιος Δημαρχος Δίου-Ολύμπου

Ο Πέτρος έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς τον αγώνα του. Είναι ήδη εκλεγμένος και ασκεί αντιπολίτευση 4 χρόνια τώρα. Είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία και απ’ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, δεν έχει κανένα πρόβλημα να βρει υποψήφιους για να κάνει ψηφοδέλτιο. Άλλωστε και οι συχνές ανακοινώσεις υποψηφίων που κάνει μαρτυρούν το ίδιο πράγμα. Επομένως ούτε ο Κιάφας πρόκειται να έχει πρόβλημα να καταθέσει στις 31 Αυγούστου επαρκή και αξιόμαχο ψηφοδέλτιο.

Δημήτρης Γουλάρας  Υποψήφιος Δημαρχος Δίου-Ολύμπου

Εδώ η κατάσταση έχει ιδιαιτερότητες. Δεκατρείς(13) μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας της κατάθεσης των ψηφοδελτίων, ο  Δημήτρης Γουλάρας έχει ανακοινωμένους ΜΟΝΟ 13 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ! Να σημειωθεί ότι για να κάνει ένα νόμιμο και αξιόμαχο ψηφοδέλτιο θέλει τουλάχιστον 50 και βάλε ονόματα υποψήφιων ακόμη. Τηρεί σιγή ασύρματου γενικώς και οι μόνες του δημόσιες εμφανίσεις είναι σε λίγα τοπικά πανηγύρια. Ο πολιτικός του λόγος είναι ελάχιστος έως ανύπαρκτος και επομένως δεν έχει πείσει ακόμη το εκλογικό σώμα είτε να τον ψηφίσει, είτε να συμπορευτεί μαζί του.  Από την άλλη, συνεργάτες του και υποστηρικτές του βλέποντας την κατάσταση αρχίζουν να απομακρύνονται σιγά-σιγά με αποτέλεσμα να λιγοστεύουν οι όποιες βοήθειες είχε μέχρι τώρα. Από το ΚΚΕ που περίμενε κάποια μικρή στήριξη οι πόρτες έχουν κλείσει γιατί φέτος η κ. Αναστασία Τηλεγράφου η οποία είναι υποψήφια δήμαρχος της αριστεράς, χαίρει μεγάλης εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας και έχει καταφέρει να συσπειρώσει σε μεγάλο βαθμό τους ψηφοφόρους, με αποτέλεσμα να μην ξεφύγει σχεδόν ούτε μία ψήφος! Άρα και από εκεί δεν έχει να περιμένει κάτι ο κ. Γουλάρας. Γενικά το όποιο θετικό κλίμα είχε δημιουργηθεί  με την ανακοίνωσή του πριν από 3,5 μήνες αρχίζει να ξεθωριάζει και όλο  αυτό να γίνεται πλέον ολοφάνερο.

Ακόμη όμως και στην απίθανη περίπτωση που τελικά καταφέρει να στήσει ψηφοδέλτιο, με τα προαναφερόμενα δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει να πάρει ποσοστό ικανό για να κάνει την διαφορά και να φέρει στον δεύτερο γύρο τις δημοτικές εκλογές.

Επομένως είναι σχεδόν βέβαιο ότι και οι εκλογές στη Νότια Πιερία θα είναι ντέρμπι μεταξύ των 2 αξιόπιστων και αξιόμαχων πολιτικών ανδρών Γερολιόλιου και Κιάφα, και θα τελειώσουν από την πρώτη Κυριακή με «νοκ άουτ» που λέμε και στην πυγμαχία!

Είναι γνωστό σε όλους ότι αν θέλεις ν’ ασκήσεις σοβαρή  πολιτική, πρέπει να έχεις συνέπεια, αξιοπιστία, όραμα, σχέδιο και πολύ όρεξη για δουλειά. Αν σου λείπει ένα ή περισσότερα στοιχεία από την παραπάνω λίστα τότε καλύτερα να μείνεις σπίτι σου και να μην ασχοληθείς με την πολιτική.

Γράφει & υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος-



Διαβάστε ακόμη:

«Κλείδωσε» την 2η Κυριακή ο Χρ. Κομπατσιάρης στην Βόρεια Πιερία! Ποιος θα είναι ο αντίπαλος του όμως;



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια