HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Θα θυμίσει προχωρημένο φθινόπωρο» – Οι τελευταίες προγνώσεις για την κακοκαιρία που έρχεται


Το φθινόπωρο – τουλάχιστον ημερολογιακά – είναι εδώ και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μας το θυμίσει ο καιρός αφού ένα ολιγοήμερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει τη χώρα.

Ο καιρός από την ΕΜΥ έως και την Τετάρτη (06/09)

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Κυριακή (03/09), στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο – τοπικά – 7 μποφόρ. Ακόμα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όπου δε θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 31 με 33.

Όσον αφορά στη Δευτέρα (04/09), σύμφωνα με την ΕΜΥ, αρχικά στη Μακεδονία και στην Ήπειρο και, βαθμιαία, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο επίκεινται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ακόμα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία 7, ενώ στο Ιόνιο το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, την Τρίτη (05/09) και την Τετάρτη (06/09), σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην κεντρική και στη νότια χώρα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στη βόρεια Ελλάδα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Ακόμα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και στα νότια.

«Φθινοπωρινή έφοδο» βλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Για μείγμα καλοκαιριού με φθινοπωρινές εφόδους από τη Δευτέρα (04/09) μέχρι και την Τετάρτη (06/09) κατά τόπους έκανε λόγο, την Παρασκευή (01/09), ο Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook την οποία και συνόδευσε με σχετικό βίντεο, ο μετεωρολόγος – μεταξύ άλλων – έγραψε: «Μείγμα καλοκαιριού με φθινοπωρινές εφόδους κατά τόπους από βδομάδα! Καλό μήνα σε όλους και όλες! Σας παραθέτω στο παρακάτω βίντεο την πιθανή εξέλιξη των φαινομένων καθώς και τις ώρες εκδήλωσής τους (βροχές ή καταιγίδες με τις σκούρες αποχρώσεις) από τη Δευτέρα (04/09) μέχρι και την Τετάρτη (06/09), με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία!

Η εκτίμηση, όμως, της έντασης των προαναφερθέντων φαινομένων καθώς και των ανέμων θα γίνει τις επόμενες ημέρες, όταν θα έχει αυξηθεί η αξιοπιστία των μοντέλων αναφορικά με την ακριβή διαδρομή της ατμοσφαιρικής διαταραχής που θα επηρεάσει την περιοχή μας καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες διαφοροποιήσεις σχετικά μ' αυτή».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια