HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αγένεια: Πώς θα την αντιμετωπίσεις


Θυμάσαι την τελευταία φορά που κάποιος υπήρξε αγενής μαζί σου; Μάλλον όχι, άλλωστε είναι τόσο κοινό φαινόμενο. Μπορείς όμως να θυμηθείς πώς σε έκανε να νιώσεις και να αντιδράσεις. Πιθανόν νευρίασες, θέλησες να απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο, ή ακόμη μπορεί και να έκλαψες. Σε νευριάζει και σε πληγώνει η αγένεια. Γι’αυτό άλλωστε δεν θα πρέπει να αντιδράς κι εσύ με τον ίδιο τρόπο, καθώς το μόνο που κάνεις είναι να τη διαιωνίζεις.

Η αγένεια, μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερο κακό από αυτό που φαντάζεσαι. Η συνεχής έκθεση σε αρνητισμό και συγκρούσεις μπορεί να οδηγήσει σε κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης, κάνοντάς σε να αισθάνεσαι νευρική, ανήσυχη, αλλά μπορεί και να αυξήσει το αίσθημα της θλίψης. Επίσης, η κακή μεταχείριση από τους άλλους μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα απομόνωσης, απελπισίας και αρνητικής προοπτικής για τη ζωή. Και προς έκπληξη όλων μας, το άγχος επηρεάζει και τη σωματική μας υγεία, αν αναλογιστούμε την ισχυρή σύνδεση μεταξύ της ψυχικής και της σωματικής υγείας. Η παρατεταμένη έκθεση στο άγχος που προκαλείται από την αγένεια μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να συμβάλλει σε διάφορα προβλήματα σωματικής υγείας.

Πώς, λοιπόν, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοιες πικρόχολες συμπεριφορές και λόγια για να θωρακίσουμε την πνευματική και σωματική μας υγεία;

Διαχειρίσου την κατάσταση με ηρεμία

Δεν είναι παράλογο να έχεις την τάση να θυμώνεις όταν κάποιος σου μιλάει ή σου συμπεριφέρεται με άσχημο τρόπο. Προσπάθησε όσο είναι δυνατόν να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Προσπάθησε να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, ελέγχοντας τα συναισθήματά σου και ρώτησέ τον γιατί σου συμπεριφέρεται έτσι. Μερικές φορές, οι άνθρωποι μπορεί να είναι αναστατωμένοι για κάποιο λόγο και μπορεί να μην εννοούν αυτά που σου είπαν. Πάντα να προσπαθείς να κατανοείς την πρόθεση του άλλου ατόμου, αντί να αντιδράς παρορμητικά.

Βάλε όρια

Από που προέρχεται η αγένεια που λαμβάνεις; Μήπως από το αφεντικό σου στη δουλειά ή κάποιο άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον; Απλά απομακρύνσου αντί να ανταποδώσεις τις συμπεριφορές. Σκέψου για λίγο και προσπάθησε να λύσεις το πρόβλημα μιλώντας τους ιδιαιτέρως. Η επίλυση της κατάστασης με αγένεια δεν αποτελεί λύση, καθώς μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αν η συζήτηση δεν αποτελεί επιλογή, προσπάθησε να περιορίσεις τις συζητήσεις σου με το άτομο που θεωρείς αγενές και απόφυγε να μοιραστείς μαζί του τα προσωπικά σου θέματα. Μερικοί άνθρωποι έχουν την τάση να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι γνωρίζουν πράγματα για σένα.

Η άγνοια είναι ευδαιμονία

Μερικές φορές το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις ένα αγενές άτομο είναι να αγνοήσεις την πηγή της αγένειας. Ένα αγενές άτομο έχει την τάση να προσπαθεί να σου αποδείξει ότι έχεις άδικο, γι’ αυτό και μπορεί να μην είσαι σε θέση να επιχειρηματολογήσεις μαζί του. Οι λόγοι για την αγένεια μπορεί να είναι η ζήλια, κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας ή η ταπεινή συμπεριφορά. Προσπάθησε να κρατάς αποστάσεις και να αποφεύγεις την επαφή όσο αυτό είναι δυνατό.

Κάνε συζήτηση

Μερικές φορές, πρέπει να αντιμετωπίσεις τον ελέφαντα στο δωμάτιο, επειδή οι άνθρωποι απλά δεν καταλαβαίνουν! Ωστόσο, η προσέγγισή σου έχει μεγάλη σημασία εδώ. Προσπάθησε να συζητήσεις ήρεμα με το άτομο που σου φέρεται αγενώς. Εντόπισε το θέμα και αντιμετώπισε το για να μάθεις πόσο σε επηρεάζει, έτσι θα καταλάβεις κι αν αξίζει να το συζητήσεις. Η συζήτηση θα σε βοηθήσει, επίσης, να καταλάβεις τις προσδοκίες του άλλου ατόμου από σένα, και πιθανόν να λύσει το πρόβλημα.

Μην την αφήσεις να σε επηρεάσει

Δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά ανεξάρτητα από το πόσο άσχημα σου συμπεριφέρεται ένα άτομο, δεν πρέπει ποτέ να το αφήσεις να επηρεάσει την επαγγελματική ή την προσωπική σου ζωή. Θα πρέπει πάντα να προσπαθείς να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Μην αφήνεις τα λόγια του να σε αποθαρρύνουν με οποιονδήποτε τρόπο. Επικεντρώσου περισσότερο στη δουλειά σου για να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Εάν δεν είσαι σε θέση να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό και η συζήτηση δεν βοηθάει, η καλύτερη λύση για σένα είναι να απομακρυνθείς από την κατάσταση.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια