HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εσύ ήξερες τον λόγο που το 1582 οι άνθρωποι εξαφάνισαν 9 μέρες από τα ημερολόγιά τους;


Γνωρίζατε ότι η 5 Οκτωβρίου έως τη 14 Οκτωβρίου 1582, αυτό το χρονικό διάστημα δεν υφίσταται; Δεν υπάρχουν αυτές τις μέρες. Και αυτός είναι ο λόγος.

Τον Οκτώβριο του 1582 εφαρμόστηκε η αλλαγή από το παλιό, Ιουλιανό ημερολόγιο στο νέο, Γρηγοριανό. Για να γίνει αυτό και για να έχει το ημερολόγιο και πάλι σε ευθυγράμμιση με τις εποχές, ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ’ διέγραψε 10 ημέρες από το έτος 1582, έτσι ώστε η 4η Οκτωβρίου 1582 του Ιουλιανού ημερολογίου να ακολουθείται αμέσως από την 15η Οκτωβρίου 1582 στο Γρηγοριανό ημερολόγιο. Έτσι η περίοδος από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 1852 δεν υπήρξε ποτέ!

Αυτή η αλλαγή εξηγήθηκε σε ένα διάταγμα 4 σελίδων με το όνομα «Pragmatica» στις Δεκαήμερες του Έτους που εκδόθηκε από τον Βασιλιά Φίλιππο Β΄ της Ισπανίας, διατάσσοντας την αλλαγή από το Ιουλιανό στο Γρηγοριανό ημερολόγιο. (το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση)

Αυτός είναι και ο λόγος που το Καθολικό Πάσχα δεν συμπίπτει πάντα με το Ορθόδοξο Πάσχα καθώς η Καθολική Εκκλησία ακολουθεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο ενώ η Ορθόδοξη εκκλησία ακολουθεί το Ιουλιανό ημερολόγιο που ποτέ δεν παρέλειψε αυτές τις ημέρες.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια