HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Έστησαν» τον Γερμανό Πρόεδρο στο αεροπλάνο επί 30 λεπτά κατά την προσγείωσή του στο Κατάρ


Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ φέρεται να περίμενε στο αεροπλάνο επί μισή ώρα στο Κατάρ, τελευταίο σταθμό της τετραήμερης επίσκεψής του στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, ο Σταϊνμάιερ προσγειώθηκε χθες στο αεροδρόμιο της Ντόχα, αλλά χρειάστηκε να περιμένει περίπου μισή ώρα, καθώς δεν υπήρχε αξιωματούχος του Κατάρ για να τον υποδεχθεί.

Στις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σταϊνμάιερ φαίνεται να περιμένει μπροστά από την πόρτα εξόδου του αεροσκάφους.

Σχολιάστηκε ότι η αναμονή του Σταϊνμάιερ μπορεί να προκλήθηκε από την αντίδραση του Κατάρ στην πολιτική της Γερμανίας για τη Γάζα.

Στη Γερμανία, η επιρροή της Ντόχα στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς θεωρείται κάπως αμφιλεγόμενη, καθώς το Κατάρ φιλοξενεί την πολιτική πτέρυγα της Χαμάς. Αυτό οδήγησε ορισμένους να αναρωτηθούν αν ο προφανής σνομπ της Τετάρτης ήταν μια απάντηση στις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ πριν από την προγραμματισμένη από καιρό επίσκεψη του Αλ Θάνι στο Βερολίνο τον Οκτώβριο.

«Δεν δεχόμαστε την υποστήριξη της τρομοκρατίας», δήλωσε τότε η Μπέρμποκ στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF. «Για να μπει τέλος σε αυτή την τρομοκρατία», πρόσθεσε, «χώρες όπως το Κατάρ έχουν ιδιαίτερη ευθύνη».

Πάντως η σύζυγος του Γερμανού Προέδρου, και η υπόλοιπη αντιπροσωπεία είχαν κατέβει νωρίτερα από το αεροπλάνο.

Τελικά τον Γερμανό Πρόεδρο αφού τον υποδέχθηκε ο Σουλτάν μπιν Σάαντ αλ Μουραϊκί, υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, ο Σταϊνμάιερ έφτασε εγκαίρως για τη συνάντησή του με τον εμίρη του Κατάρ σεΐχη Τεμίμ μπιν Χαμέντ αλ Θάνι.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια