HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κίνα: Γονατίζουν τα νοσοκομεία της χώρας από τις παιδικές αναπνευστικές λοιμώξεις


Η έξαρση των αναπνευστικών ασθενειών στην Κίνα, ιδίως μεταξύ των παιδιών, φέρεται να έχει κατακλύσει τις παιδιατρικές μονάδες των νοσοκομείων των πόλεων, ενώ οι Aρχές έχουν καλέσει σε ψυχραιμία, αποδίδοντάς το σε ένα κύμα ασθενειών μετά το lockdown.

Πολλοί θάλαμοι των νοσοκομείων είναι γεμάτοι, σύμφωνα με αναφορές κρατικών και άλλων μέσων ενημέρωσης στην Κίνα. Η εφημερίδα «Global Times», που επικαλείται ο Guardian σε σχετικό δημοσίευμά του, ανέφερε, την Τρίτη (28/11), ότι το νοσοκομείο Παίδων του Πεκίνου δέχεται έως και 9.378 ασθενείς την ημέρα και ήταν σε πλήρη δυναμικότητα τους τελευταίους δύο μήνες. Επίσης, τα εξωτερικά ιατρεία, οι παιδιατρικές κλινικές και τα αναπνευστικά τμήματα σε διάφορα νοσοκομεία του Πεκίνου ήταν κλεισμένα για τουλάχιστον επτά ημέρες.

Φωτογραφίες και βίντεο τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν γεμάτες αίθουσες αναμονής με κρεβάτια στους διαδρόμους ενός νοσοκομείου στην επαρχία Χεμπέι. Σε ένα δημοσίευμα αναφέρθηκαν γονείς στην επαρχία Τζινάν, που δήλωσαν ότι οι μισοί μαθητές στην τάξη του παιδιού τους ήταν άρρωστοι. Πλάνα μαθητών που έκαναν εργασίες ενώ βρίσκονταν στο νοσοκομείο, φέρεται να προκάλεσαν προειδοποιήσεις από τοπικούς αξιωματούχους ότι τα σχολεία δεν πρέπει να αναγκάζουν τα παιδιά να αναπληρώνουν τις εργασίες τους ενώ είναι άρρωστα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι παρακολουθεί την αύξηση της «αδιάγνωστης πνευμονίας στα παιδικά νοσοκομεία του Πεκίνου, του Λιαονίνγκ και άλλων περιοχών της Κίνας». Οι κινεζικές αρχές Απάντησαν στο αίτημα του ΠΟΥ για πληροφορίες εντός 24 ωρών και, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, παρέδωσαν στοιχεία που – σύμφωνα με τον ΠΟΥ – υποδεικνύουν αύξηση των ιατρικών επισκέψεων και των εισαγωγών παιδιών σε νοσοκομεία λόγω μυκοπλάσματος πνευμονίας από τον Μάιο και RSV, αδενοϊού και ιού γρίπης από τον Οκτώβριο.

Πάντως, τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά των ασθενειών που μοιάζουν με γρίπη είναι υπερδιπλάσια από εκείνα των τελευταίων ετών, αλλά οι Αρχές έχουν ζητήσει ψυχραιμία, αποδίδοντας την αύξηση των κρουσμάτων στην έναρξη της πρώτης περιόδου γρίπης μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία. Σε συνέντευξη Τύπου, την Κυριακή (26/11), η Εθνική Υγειονομική Επιτροπή προέτρεψε τις τοπικές Αρχές να ανοίξουν περισσότερες κλινικές, να επεκτείνουν τις ώρες εξυπηρέτησης και να αυξήσουν τις προμήθειες φαρμάκων.

«Υπενθυμίζουμε, επίσης, σε όλους να τηρούν τις συνήθειες υγιεινής, δηλαδή να φορούν μάσκες, να αερίζουν συχνά και να πλένουν συχνά τα χέρια τους, και ενθαρρύνουμε βασικές ομάδες – όπως οι ηλικιωμένοι και οι νέοι – να λαμβάνουν ενεργά τα σχετικά εμβόλια», δήλωσε ο Ουάνγκ Χουατσίνγκ, επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού του CDC, προσθέτοντας: «Όσοι μπορούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να εμβολιαστούν, ώστε να αποτραπεί η εμφάνιση μολυσματικών ασθενειών».

Η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται, σύμφωνα με τις κινεζικές Αρχές, σε νέα παθογόνα, αλλά αντίθετα στην εξάπλωση βακτηρίων όπως το μυκόπλασμα της πνευμονίας και κοινών παθογόνων όπως η γρίπη, ο ρινοϊός, ο αδενοϊός και ο RSV.

Από την πλευρά της, η Μαρία φαν Κέρκχοβ, αναπληρώτρια διευθύντρια του Τμήματος Ετοιμότητας και Πρόληψης Επιδημιών και Πανδημιών του ΠΟΥ, δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων ήταν σύμφωνη με «αυτό που αντιμετώπισαν οι περισσότερες χώρες πριν από ένα ή δύο χρόνια». Η Κίνα ήταν μία από τις τελευταίες χώρες που ήρε τους περιορισμούς όταν έθεσε επίσημα τέρμα, τον Ιανουάριο, στην πολιτική της για εκμηδενισμό της νόσου COVID-19.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια