HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απίστευτη απάτη με «πλούσιους γιατρούς» - Πώς πουλούσαν έρωτα στα θύματά τους


Απίστευτη απάτη με άτομα που… πουλούσαν έρωτα για να εξαπατούν τα θύματά τους και να αποσπούν χρήματα αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα της Αστυνομίας, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος εννιά ατόμων στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές.

Από την έρευνα προέκυψε ότι από τον Οκτώβριο του 2021 έφτιαξαν προφίλ στα socialmedia και παρουσιάζονταν ως γιατροί που εργάζονται σε διεθνείς οργανισμούς υψηλού κύρους. Αφού είχαν φιλοτεχνήσει το προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα, προσέγγιζαν άτομα με τα οποία σύναπταν ερωτικό δεσμό μέσω μηνυμάτων.

Στη συνέχεια, προφασιζόμενοι ότι είτε πρόκειται για ιδιαιτέρως οικονομικά εύρωστα άτομα με ανώτατο κοινωνικό υπόβαθρο και τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους δεν έχουν άμεση πρόσβαση λόγω δέσμευσης αυτών από τη χώρα που τηρούνται, είτε ότι επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα και απαιτείται να καταβάλλουν εισφορές, έπειθαν τα θύματα να καταβάλλουν τμηματικά χρηματικά ποσά έως και 35.000 ευρώ τη φορά, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το υποτιθέμενο πρόβλημα τους.

Από τη σταχυολόγηση του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προέκυψε ότι τα ποσά κατατέθηκαν τμηματικά σε λογαριασμούς ελληνικών τραπεζών όπου δικαιούχοι είναι οι κατηγορούμενοι ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από τα θύματα υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας συνεχίζεται.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια