HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τα πάνω, κάτω φέρνει η κυβέρνηση με την μοριοδότηση του ΑΣΕΠ στο Δημόσιο μέσω… ΟΑΕΔ


«Φρένο» στην ευχέρεια εικονικής εγγραφής στον ΟΑΕΔ όσων απλώς στοχεύον στην μοριοδότηση για πρόσληψη στο Δημόσιο θέτει το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Στο νομοθετικό κείμενο που βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση προβλέπεται ότι προκειμένου να υπολογιστούν τα μόρια της ανεργίας (σ.σ. σε πολλές περιπτώσεις μέχρι 60 μήνες) στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αφενός ο άνεργος πρέπει να δηλώσει ότι αναζητεί εργασία και αφετέρου να είναι… φτωχός. Να μην υπερβαίνει δηλαδή τα εισοδηματικά κριτήρια για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης.

Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να ανακόψει την τάση χιλιάδων εγγεγραμμένων σαν ανέργων στον ΟΑΕΔ (πλέον ΔΥΠΑ), οι οποίοι όμως δηλώνουν ότι… δεν επιθυμούν την εξεύρεση εργασίας. Ουσιαστικά επιβαρύνουν τις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ προκείμενου να αθροίσουν μόρια.

Κατ αυτόν τον τρόπο διαγράφονται περισσότεροι από 3.500 εγγεγραμμένοι… άεργοι. Οι οποίοι είτε θα δηλώσουν πως επιθυμούν να αναλάβουν εργασία, είτε θα διαγραφούν καθόσον δεν θα συμπληρώνουν (δεν θα υπολογίζονται) τα μόρια. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ήταν εγγεγραμμένοι στις σχετικές λίστες 3.514 άεργοι, όλοι παραμένοντες εκεί για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών (τύποις μακροχρόνια άνεργοι).

Παράλληλα, τα μόρια της ανεργίας (σ.σ. ποικίλουν αναλόγως της προκήρυξης του κάθε φορέα), θα υπολογίζονται μόνο για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω των 16.000 ευρώ το χρόνο.

Προπληρωμένη κάρτα

Παράλληλα, το επίδομα ανεργίας θα καταβάλλεται πλέον μέσω προπληρωμένης κάρτας και ο άνεργος θα έχει δικαίωμα ανάληψης (μετρητά) μόνο του 50% του ποσού. Το υπόλοιπο καλείται να το δαπανήσει με την πιστωτική κάρτα (ηλεκτρονικές αγορές).

Επίσης οι άνεργοι θα μπορούν να απασχολούνται σποραδικά έως και 12 ημέρες το μήνα (3 ημέρες την εβδομάδα) χωρίς να χάνουν εντελώς το επίδομα. Απλώς θα υπάρχει αναλογική περικοπή του επιδόματος. Για

παράδειγμα, όποιος κάνει 12 ημερομίσθια μέσα στο μήνα θα λαμβάνει το μισό επίδομα ανεργίας. (Σήμερα 479 ευρώ χωρίς προστατευόμενα τέκνα).

Τα κριτήρια για πετρέλαιο θέρμανσης

Υπενθυμίζεται ότι τα κριτήρια επιδότησης με πετρέλαιο θέρμανσης είναι τα ακόλουθα:

-Για τους άγαμους, το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 16.000 ευρώ (από 14.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι).

-Για τους παντρεμένους το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 24.000 ευρώ (από 20.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι).

-Τα όρια αυτά αυξάνονται για τις οικογένειες με παιδιά, κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

α/Έγγαμος με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα έως 27.000 ευρώ.

β/Έγγαμος με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

γ/Έγγαμος με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 33.000 ευρώ.

-Η ακίνητη περιουσία των άγαμων δεν πρέπει να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

-Η ακίνητη περιουσία των παντρεμένων δεν πρέπει να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια