HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αντέχουν στον χρόνο: Τα πέντε τρόφιμα που διαρκούν για πολύ καιρό


Υπάρχουν πέντε συγκεκριμέα τρόφιμα, τα οποία αντέχουν πολύ περισσότερο στο χρόνο από όσο νόμιζες.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Το μέλι

Είναι από τα πιο ανθεκτικά τρόφιμα. Διατηρείται επ’ αόριστον. Το μέλι μπορεί να αλλάξει χρώμα ή να κρυσταλλωθεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτό δεν θα το χαλάσει.

Το ρύζι

Το άσπρο, το άγριο, το γιασεμί και το basmati έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, όταν αποθηκεύονται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Εξαίρεση αποτελεί το καστανό ρύζι.

Η ζάχαρη

Δεν αλλοιώνεται ποτέ γιατί δεν μπορούν να αναπτυχθούν βακτηρίδια μέσα σε αυτή. Το θέμα είναι να μη γίνει σκληρή, γι’ αυτό φυλάξτε τη σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Τα φασόλια

Είτε ξερά, είτε σε κονσέρβα, αντέχουν ακόμη και για χρόνια. Ωστόσο, τα ξερά φασόλια, αν έχει περάσει πολύς καιρός, ίσως χρειαστούν λίγο περισσότερο μούλιασμα πριν τα μαγειρέψετε.

Το αλάτι

Δεν πρόκειται ποτέ να μολυνθεί με μούχλα και βακτηρίδια. Είναι ο… Χάιλαντερ των τροφίμων, ενώ όχι τυχαία – ειδικά παλαιότερα – αποτελούσε μέσο συντήρησης άλλων τροφών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια